Zomerse Komen Eten start maandag al met nieuwe afleveringen

Zomerse Komen Eten start maandag al met nieuwe afleveringen

De Komen Eten-kijkers hoeven niet lang op hun honger te zitten, want het zestiende seizoen van de VIER-klassieker start al op 1 augustus. Lekker eten in een gezellige sfeer met een stralende zon als decor. En of de eerste week zomers is met de deelname van de vrolijke America met Colombiaanse roots.Vanaf 15 augustus halen de Komen Eters de kolen, de grill en de brochettestokjes boven voor een heuse BBQ-week en de zomerse Komen Eten-tijd wordt eind augustus afgesloten met een campingweek. Laat de sangria en zonnecrème maar aanrukken, want Komen Eten is er al vanaf 1 augustus, van maandag tot donderdag vlak voor Zeg eens Euh!.

America uit Deerlijk

Maandag 1 augustus

America (40) uit het West-Vlaamse Deerlijk heeft - zoals haar naam al doet vermoeden - exotische roots. Ze werd namelijk geboren in Colombia en kwam een veertiental jaar geleden naar ons Belgenland om het te verblijden met haar warmbloedige enthousiasme. Dat America zo snel Nederlands leerde, hoeft niet te verbazen want ze praat minstens voor drie. Behalve van babbelen houdt onze eerste gastvrouw deze week ook heel veel van lachen, ze denkt dat ze daarom zo weinig rimpels heeft. En haar witte tanden dankt ze naar eigen zeggen aan de grote hoeveelheden look die ze naar binnen speelt. Geen wonder dat haar Komen Eten-gasten vanavond ook een flinke portie look mogen verwachten. Verder staan er een cocktail van scampi’s, bruine rijst met zwarte bonen, een tropische verrassing en een Colombiaanse dans op het menu. Fiesta!

Matthias uit Oostende

Dinsdag 2 augustus

Matthias is 28 en hij woont in een Oostendse loft die hij helemaal zelf heeft ingericht. Vroeger woonde en werkte hij zes jaar lang in het buitenland, en nu gaat hij nog een keer of zeven per jaar op vakantie. Matthias is een echte gentleman: hij helpt waar hij kan en hij legt zijn gasten graag in de watten. Matthias houdt niet van boerenkost, hij voelt meer voor verfijnde en exclusievere producten. Zo kookt hij vanavond bijvoorbeeld kangoeroe, weliswaar op Vlaamse wijze, en bekokstooft hij millefeuille, coquilles en carpaccio van ananas, zij het niet noodzakelijk in die volgorde. Bij het bakken van zijn vlees komt Matthias tot de ontdekking dat zijn bakboter op is, maar gelukkig heeft hij een attente buurvrouw die hem te hulp schiet. Zijn dessert serveert Matthias buiten op zijn terras, en ondanks het mindere weer maken zijn vrolijke vrienden er een memorabel moment van.

Grietje uit Temse

Woensdag 3 augustus

Als de gemeente Temse ooit een uithangbord zou nodig hebben, kunnen ze best eens naar Grietje (50) bellen. Ze houdt zo veel van Temse dat ze nergens anders ter wereld zou willen wonen. Hoewel, Grietje heeft haar hart ook verloren in Thailand en dat heeft tot een volledig Thais Komen Eten-menu geleid. Grietje kwam ooit al eens op de radio en dat was al een heel leuke ervaring, ze is dus volledig klaar om dit Komen Eten-avontuur aan te gaan. Hoewel ze niet echt een keukenprinses is, wil ze haar gasten vanavond op een lekker etentje trakteren. Alles moet tot in de puntjes in orde zijn, net zoals bij haar interieur. Ze kocht bijvoorbeeld een speciaal mesje in Thailand om de papaya in het voorgerecht helemaal zoals een echte Thai te kunnen snijden. Voor het hoofdgerecht schafte ze zich een Thaise hotpot aan. Wie nog niet weet wat dat is, moet zeker naar deze aflevering kijken, want daarin wordt het uitgelegd. Helaas voor Grietje loopt niet alles op wieltjes vanavond. Het voorgerecht is immers zelfs voor de Colombiaanse America aan de pikante kant, en bij het nagerecht vergeet ze domweg een kwart van de bananen te bakken…

Andy uit Arendonk

Donderdag 4 augustus

De 63-jarige Andy De Witt was tot vandaag enkel wereldberoemd in Nederland, maar na vanavond kan hij ongetwijfeld ook in Vlaanderen niet meer buitenkomen zonder handtekeningen uit te delen. Andy is zanger van beroep en heeft verschillende gouden platen aan de muur hangen om dat te bewijzen. Fans van het levenslied kennen Andy misschien van hits als ‘Musicmaker’ en ‘Dansen op de wolken’ of van televisieprogramma’s als ‘Op volle toeren’. Andy is geboren voor muziek. Hij drinkt melodieën en hij eet muzieknoten. Voor Komen Eten schreef hij de gelegenheidshit ‘Het Eten Lied’ dat Andy als menukaart aan zijn gasten presenteert. Ook koken doet hij vanavond al zingend. Wanneer Andy’s Komen Eten-gasten erachter komen dat hun gastheer een rasechte beroemdheid is, vallen ze net niet omver van verbazing. Bovendien tovert hij ook nog eens een rijk pallet aan Bourgondische gerechten op tafel.

Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde