Vanavond in Karen & De Coster: zeker 2000 Leuvense koten op zwarte lijst.

Vanavond in Karen & De Coster: zeker 2000 Leuvense koten op zwarte lijst.

met o.a. Louis Tobback, Rik Torfs, Bart Tommelein, Michel Vandenbosch

Dinsdag 29 september 2015 — Verontrustende nieuwe cijfers in Karen & De Coster vanavond, want maar liefst tweeduizend van de Leuvense koten blijken op de zwarte lijst staan.
Met het startschot van het academiejaar verwelkomen de grote steden opnieuw hun vele studenten. Al blijkt de ontvangst niet altijd even proper, zo blijkt uit onderzoek van het programma Karen & De Coster op VIER.

Karen & De Coster zocht en vond de meest smerige en onveilige studentenkamers  in Gent en Antwerpen. Studenten Wiebe en Ben getuigen vanavond in de studio over de erbarmelijke staat van hun kot en de euro’s die ze er voor neertellen.

Karen Damen ging ook koten keuren in Leuven en ontdekte dat er vandaag maar liefst tweeduizend koten op de zwarte lijst staan. Vreemd genoeg mogen die koten ook nog steeds verhuurd worden en kan de verantwoordelijke inspectiedienst niet sanctioneren.

In de studio vragen Karen & De Coster vanavond aan burgervader Louis Tobback en rector Rik Torfs waarom ze dit toelaten wetende dat een kotstudent gemiddeld 12.000 euro per jaar uitgeeft in hun Leuven.

Jij bent groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk. In België zouden er volgens Vlaams sp.a - parlementslid Els Robeyns jaarlijks 15 miljoen mannelijke kuikentjes in de verhakselmachine belanden. Ze komt in Karen & De Coster toelichten waarom ze pleit voor een verbod op en alternatieven voor de barbaarse kuikenversnipperaars. Ook aanwezig in de studio, GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

Een winkelier wordt overvallen en zet zelf beelden van de dieven op het internet. Hij wil dat de dader koste wat kost wordt gepakt, maar hij overtreedt daarmee zelf de wet op de privacy. In de studio vragen boze winkeliers live aan minister Bart Tommelein waarom.

Karen Damen gaat in Beste Karen op zoek gaat naar crowdfunding voor een high tech rolstoel voor atlete Joyce Lefevre die alleen zo kan deelnemen aan de Paralympics. En in De Helden van het Internet komt Karen & De Coster uit op een hallucinant verhaal.

Karen & De Coster, woensdag 30 september om 21.00 op VIER