“Ze denken dat ik een verschrikkelijk beroep heb... Dokter Frankenstein ofzo”

“Ze denken dat ik een verschrikkelijk beroep heb... Dokter Frankenstein ofzo”

Morgen in Topdokters

Maandag 12 juni 2017 — In de laatste aflevering van Topdokters staat dokter Thomas Rose centraal. Hij verhuisde als jonge Duitse student naar België om geneeskunde te studeren en werkt nu in het brandwondencentrum van het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek. Een groot deel van zijn tijd gaat in deze aflevering naar een 24-jarige jongeman uit Frankrijk, die zwaar verbrand raakte bij een bbq-ongeval. Hem in leven houden is op dit moment zijn grootste bekommernis.

En we leren ook een andere dokter Rose kennen, de lesgever die aan een klas 10-jarigen uitlegt hoe je dergelijke ongevallen kan voorkomen. Want voor hem is preventie alles: "De dag dat ik geen werk meer heb zal ik gelukkig zijn, want dat betekent dat er geen domme ongevallen meer gebeuren”. Als uitlaatklep woont dokter Rose - een grote Anderlechtsupporter - een voetbalwedstrijd bij, zijn kans om heel even aan iets anders te denken. 

Professor Wim Distelmans staat voor een moeilijke beslissing. Een bejaarde vrouw komt speciaal uit Frankrijk bij hem op bezoek omdat ze euthanasie wil. Heeft ze enkel een depressie of is er meer aan de hand? Dat moet hij, samen met een psychiater en een aantal andere artsen, proberen uit te zoeken. De verantwoordelijkheid is verpletterend. 

De laatste aflevering van Topdokters - morgen om 20u35 op VIER.

Dr. Rose
Prof. Distelmans
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES