Wout Bru en Roger van Damme kruisen deeg en degens in Chef in je Oor

Wout Bru en Roger van Damme kruisen deeg en degens in Chef in je Oor

Van 10 juli t.e.m. 13 juli

Deze week kruisen opnieuw twee culinaire veldheren hun degens. Aan de ene kant van het strijdperk: toppatissier Roger van Damme. Aan de andere kant: Wout Bru, enfant terrible van de Vlaamse keuken. Roger Van Damme is de koning van de moleculaire patisserie, maar in de culinaire wereld is hij een buitenbeentje. Een carrière van patissier tot sterrenchef is immers een ongewoon parcours. Na stages bij onder andere El Bulli kreeg hij in 2010 een eerste Michelinster. Culinair rebel Wout Bru scheerde hoge toppen met zijn Franse restaurant Le Bistrot d’Eygalières. Caroline van Monaco behoorde tot zijn vast cliënteel en ook Brad Pitt schoof er zijn voeten onder tafel. Wout is een bon vivant die geen blad voor de mond neemt.

Wie kookt er de pannen van het dak? En wie bakt er niets van?​
Chef in je Oor - Telkens van maandag t.e.m. donderdag om 20u05 op VIER.

 

Maandag 10 juli
​Tomaat-garnaal voor Ria en Thomas

Roger werkt samen met de Antwerpse Ria (51). Ze was een leven lang verpleegster en at altijd in de ziekenhuizen waar ze werkte. Ze valt dan ook van de ene verbazing in de andere bij zoveel keukenontdekkingen. Roger hoopt zijn concurrent Wout de pas af te snijden en heeft al enkele voorbereide garnalen en spuitzakken in Ria’s frigo klaargelegd... Wout zit in het oor van Thomas uit Denderleeuw. De 26-jarige dansleraar heeft een eigenwijs karakter en spreekt Wout regelmatig tegen. Chef Bru moet alle zeilen bijzetten om Thomas in het gareel te houden.

 

Dinsdag 11 juli
​Steak tartaar voor Jan en Vanessa

Op dag twee van de kookbattle maken Wout Bru en Roger van Damme steak tartaar. Tenminste, als hun kookklunzen de instructies van de chef goed opvolgen... Roger vormt een team met de ontspannen Jan (61), een verkoper uit Denderleeuw. Hij loopt al een leven lang met een wijde boog om elke keuken. Vandaag kookt hij voor het eerst een gerecht van a tot z. Bad boy Wout Bru ziet zijn geduld opgerekt worden tot het maximum. Zijn grootste hindernis is vandaag niet alleen de 27-jarige Vanessa, een knappe Oostendse, maar ook haar glimmende nageltjes. Die komen niet ongehavend uit de strijd.

 

Woensdag 12 juli
​Crêpe suzette voor Fernand en Melissa

Een nieuwe dag, een nieuwe lading ingrediënten en vers bloed achter het fornuis voor Roger van Damme en Wout Bru. De chefs maken crêpe Suzette, een kolfje naar de hand van dessertkoning Roger van Damme. Of kan Wout Bru de jury verrassen met een goed gemikte soufflé? Wout Bru moet de klus klaren met Fernand (66), een elektrotechnieker uit Weerde die al meer dan vier decennia niet meer gekookt heeft... Intussen jaagt Roger van Damme zijn 23-jarige keukenkluns Melissa uit Kontich door de keuken. Ze kwijt zich tegen alle verwachtingen in met verve van haar taak. Het enige wat Roger en zijn goudhaantje mogelijk in de weg kan zitten is een trage oven, een omgevallen pot saus en het flamberen…

 

Donderdag 13 juli
​Balletjes in tomatensaus voor Veronique en Thomas

De finalewedstrijd tussen topchef Wout Bru en dessertenkunstenaar Roger van Damme barst los. Ze maken balletjes in tomatensaus. Een ogenschijnlijk eenvoudig gerecht, maar niets is minder waar wanneer je twee klunzen achter het fornuis zet. Verliezen staat niet in Rogers woordenboek. Zijn keukenkluns van de dag is Thomas, een 23-jarige student Notariaat uit Tienen die grotendeels leeft van tupperwarepotjes gevuld door zijn mama. Voor Wout Bru en zijn keukenkluns Veronique (36) uit Affligem start een culinaire martelgang. De hyperenthousiaste leerkrachte vraagt extreem gedetailleerde instructies aan Wout, die opnieuw al zijn geduld moet bijeenschrapen...

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Junior Pers VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Junior Pers VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde