Wereldkeuken om handen en vingers bij af te likken in Komen Eten

Wereldkeuken om handen en vingers bij af te likken in Komen Eten

10/10 - 13/10

De 35-jarige Muharrem, ook wel Mo, uit Berchem presenteert zijn Komen Eten-menu op de hoed van een van de keizers uit het grote Ottomaanse rijk. De gerechten die hij op tafel tovert komen allemaal uit de rijke Turkse keuken. Louna (20) uit Melle is schoonheidsspecialiste, fan van alles wat roze is en betrekt in haar ouderlijk huis een eigen prinsessenstulpje. Haar menu stelt ze voor op een balletschoentje, want deze dansvorm is al zeventien jaar lang een van haar grootste passies. Sandra (32) uit Leuven is een flamboyante dame die enorm graag lacht. Ze verrast haar gasten met een menu dat volledig Congolees is. Aangezien er in Congo met de handen wordt gegeten, worden ook bij Sandra de kippenvleugels met gebakken bananen en maniokbladeren zonder bestek verorbert. De 39-jarige Joeri uit Beernem is vertegenwoordiger in de week en barman in het weekend. Behalve zijn twee schatten van dochters, is voetbal het belangrijkste in Joeri’s leven. Joeri heeft veel verschillende hemdjes, en speciaal voor zijn gast Louna haalt hij zelfs een assortiment roze kleren uit de kast...

 

Maandag 10 oktober

Muharrem uit Berchem

Muharrem uit Berchem (35) wordt door zijn goede vrienden ‘Mo’ genoemd. Na een scheiding moest hij plots alleen gaan wonen, sindsdien is Mo’s hondje zijn beste vriendin en levenspartner. Mo is een Belgische Turk die het beste van de twee werelden verenigt. Hoewel hij van beroep kapper is, laat Mo zijn eigen haar niet graag knippen. Dat is zoals een dokter die zelf niet graag ziek is. Mo presenteert zijn Komen Eten-menu op de hoed van een van de keizers uit het grote Ottomaanse rijk, de voorloper van het moderne Turkije als het ware. De gerechten die onze gastheer vanavond op tafel tovert, komen natuurlijk allemaal uit de rijke Turkse keuken. Kenners zullen niet van hun stoel vallen wanneer ze zien dat Mo als voorgerecht linzensoep serveert en als hoofdgerecht gevulde aubergine, want dat komt in Turkije erg vaak op tafel. Op zijn telefoon heeft Mo een app die de toekomst kan voorspellen. Aan de hand van koffiegruis voorspelt de app dat hij binnenkort enorm veel geld zal hebben. Misschien bedoelt de app dat hij op het eind van de week een fikse waardebon zal winnen?

 

Dinsdag 11 oktober

Louna uit Melle

De 20-jarige Louna uit Melle ziet er graag goed uit en heeft daar zelfs haar beroep van gemaakt. Als schoonheidsspecialiste helpt ze namelijk ook andere mensen om hun uiterlijk te verzorgen. Louna is fan van alles wat roze is. Haar kamer is roze, haar schoenen zijn roze, en zelfs het aperitief vanavond is roze! Ze ontvangt haar gasten in het ouderlijk huis, want daar woont ze. Haar slaapkamer lijkt op een mini Versailles en dat is geen toeval. Toen ze het origineel bezocht, was ze zo onder de indruk van de kamers dat ze ook zo’n prinsessenstulpje wilde. Haar bed werd speciaal besteld in Engeland en de rest is geschiedenis. Haar menu stelt Louna voor op een balletschoentje want die klassieke dansvorm is al zeventien jaar lang een van haar grootste passies. Hoewel ze soms chaotisch is, gaat ze in de keuken extreem perfectionistisch te werk. Een goede voorbereiding is daarbij cruciaal. Dat leerde ze van haar ouders en die kunnen het weten. Ze baten namelijk samen een prachtig restaurant uit.

 

Woensdag 12 oktober

Sandra uit Leuven

De Congolese Sandra (32) is een flamboyante dame die enorm graag lacht. Voorlopig is ze nog single, maar dat hoeft van Sandra niet al te lang meer te duren. Ze is ingeschreven bij enkele datingsites en hoopt er vooral een knappe ‘white boy’ te vinden om hem al haar liefde te schenken. Sandra ziet er graag goed uit en ze draagt graag mooie schoenen. In haar collectie heeft ze ongeveer honderd paar, waardoor ze regelmatig eens kan afwisselen. Hoe meer glitters en diamanten, hoe liever ze het heeft. Sandra’s menu is volledig Congolees. Zo serveert ze onder andere kippenvleugels met gebakken bananen, maniokbladeren en pindakaas. Allemaal goed en wel, maar dat er in Congo en dus ook bij Sandra met de handen wordt gegeten, is voor sommige van haar Komen Eten-gasten een gbagba (Lingala voor ‘brug’) te ver.

 

Donderdag 13 oktober

Joeri uit Beernem

Joeri (39) uit Beernem is vertegenwoordiger in de week en barman in het weekend. Samen met zijn twee dochters woont hij in een gezellig appartementje.  Behalve die dochters is voetbal het belangrijkste in Joeri’s leven. Vroeger speelde hij zelf en nu is hij al een aantal jaren trainer. Voetbal is een sport voor echte winnaars, geen wonder dat Joeri aan Komen Eten meedoet om te winnen. Zenuwen heeft hij daar nochtans niet voor. Als het niet lukt, dan is dat maar zo, Joeri blijft altijd relaxed. Hij tovert elke dag vers eten op tafel. Samen met zijn horeca-ervaring is dat de gedroomde combinatie die tot een prachtoverwinning en een Komen Eten-mes moet leiden. Joeri heeft veel verschillende hemdjes, en speciaal voor zijn gast Louna haalt hij zelfs een assortiment roze kleren uit de kast. Op tafel probeert hij haar en de andere gasten te verrassen met tataki van tonijn, ribeye van West-Vlaams rood en mousse van witte chocolade.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker SBS Belgium NV
Nena De Keersmaecker SBS Belgium NV
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde