Vlaamse kost versus Indonesische en Italiaanse specialiteiten in Komen Eten

Vlaamse kost versus Indonesische en Italiaanse specialiteiten in Komen Eten

6/11 - 9/11

De 50-jarige Christ bijt de spits van een nieuwe Komen Eten-week af in Ledegem. Voor zijn gasten heeft Christ slechts één leuze: doe alsof je thuis bent. In tegenstelling tot Christ met zijn côte à l'os, pakt Ocean in Hamont-Achel (31) uit met een spicy staaltje Indonesisch gekokkerel. Haar gasten worden volledig ondergedompeld in het culinaire oosten, maar zullen ze ook met hun handen durven eten? Voor Andy (30) uit Rumst geen exotisch menu, maar wel oervlaamse degelijke kost. De week wordt afgesloten door een vurige poetsvrouw in Genk: de 40-jarige Piera. Als een echte Italiaanse mama zet ze haar gasten in de bloemetjes.

Komen Eten - Telkens van maandag t.e.m. donderdag om 19u50 op VIER.


Christ uit Ledegem
Maandag 6 november

De 50-jarige Christ werkt als hoofd van de technische dienst bij de gemeente. Ledegem is voor hem de mooiste gemeente van Vlaanderen. Iedere ochtend fietst hij een half uurtje. In zijn dromen rijdt hij mee in Parijs-Roubaix, en daarom staat zijn hometrainer buiten met zicht op de kasseien. Zijn menu presenteert hij op een bijzondere manier: een popje, gemaakt door zijn lieftallige vrouw ‘Smurfke’. Het koken begint voor Christ niet in zijn keuken, maar in de plaatselijke supermarkt. Daar komt hij toe met zijn borden voor het voorgerecht. Aangezien Smurfke in de winkel werkt, helpt zij haar man aan de beste viscarpaccio van Ledegem en omstreken. Voor zijn gasten heeft Christ slechts één leuze: doe alsof je thuis bent. Hij zal dan ook proberen om hen alles te geven wat hun hartje begeert.


Ocean uit Hamont-Achel
Dinsdag 7 november

De 31-jarige Ocean is afkomstig uit Indonesië. Haar inkopen voor Komen Eten doet ze in de Aziatische supermarkt, aangezien de Oosterse keuken volgens haar gevarieerder is en sterker van smaak. Geen gerechtje zonder Sambal voor Ocean, en ook zonder rijst kan ze niet leven. Ocean is bovendien bijzonder kritisch over eten. Ze weet wat ze wil, maar ook wat ze niet wil. En dat is best veel: geen spruiten of witloof, geen kaas, geen chocolade, geen vlees, … Haar menukaart is een pot vol geurige kruiden, zo hoopt ze haar gasten meteen in de juiste sfeer te brengen. Vandaag draait alles immers rond de Indonesische cultuur. Op het menu staan onder andere rijst, loempia’s en gebakken banaan. In Indonesië eten ze trouwens met de handen, zouden haar gasten daar voor open staan?


Andy uit Rumst
Woensdag 8 november

De 30-jarige Andy uit Rumst is naast magazijnier een rustige kerel met een hart van goud en fiere papa van een dochtertje. Hij houdt van Vlaamse kost en is de bezitter van een uitgebreide gincollectie. Zijn pronkstuk is een Double Diamond gin, maar die bijzondere fles blijft helaas gesloten vanavond. Andy’s menu - gepresenteerd op een ginfles - bestaat uit Sint-Jakobsvruchten met pens, kalkoenrollade en chocolademoussetaart. Zijn gerechtjes zorgen echter voor heel wat problemen bij moeilijke eter Ocean... Hopelijk gaat ook zij met een goed gevulde maag van tafel.


Piera uit Genk
Donderdag 9 november

De 40-jarige Piera is een echte Italiaanse furie die het graag proper houdt. Ze is dan ook heel trots op haar werk als poetsvrouw. Een goede gastvrouw moet volgens haar niet alleen vriendelijk en proper zijn, maar ook goede manieren hebben. Haar gasten zijn vanavond alvast in goede handen. Piera is een mooie, gevoelige vrouw die graag geniet van het leven. Koken leerde ze van haar grootmoeder zaliger. Zelf kookt ze als een echte Italiaanse mama en voorziet ze een torentje van Pisa als voorgerecht, verse tagliatelle met zongedroogde tomaatjes en typisch Italiaanse ‘pan di stelle’ als dessert.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde