Vlaamse Artiesten in Komen Eten

Vlaamse Artiesten in Komen Eten

Aan sfeer geen gebrek in speciale Komen Eten-week

Dinsdag 21 april 2015 — Komen Eten pakt uit met een Vlaamse Artiestenweek. Luc 'fan van Mieke' Van Meeuwen, Steve 'polonaisekoning' Tielens, Jimmy van Get Ready en Mieke zonder achternaam strijden in een erg bijzondere week voor de hoofdprijs.

Luc Van Meeuwen uit Balen

Zoals de naam doet vermoeden, liggen de roots van zanger Luc (49) in het prachtige Meeuwen in Limburg. Luc treedt vaak op met Mieke – zij is woensdag aan de beurt. Luc is een grote liefhebber van het levenslied. En laat Mieke nu net de koningin van dat levenslied zijn. Maar Luc is niet enkel grote fan van Mieke, maar ook van God de Vader. Hij is een devoot man en bracht zelfs al drie albums uit met religieuze liederen. De geloofsovertuiging van Luc is ook te merken aan de inrichting van zijn huis, want kaarsen en paternosters maken deel uit van het interieur. Luc werd niet gebeten door de kookmicrobe, koken laat hij thuis steevast over aan zijn partner. De vraag is dan ook hoe hij de blinde vink met mosterdhoningsaus, witloof en puree aan de man zal brengen. Ook voor de tafeldekking schakelt Luc over op een externe hulplijn.

Steve Tielens uit Boom

Steve Tielens (43) is een rasartiest en veel meer dan enkel een zanger. Hij speelt ook de hoofdrol in zijn videoclips en waagt zich af en toe zelfs aan humoristische bekkentrekkerij. In 2010 werd hij door Eddy Wally zelve tot polonaisekoning gekroond in het Sportpaleis, maar deze week wil Steve zich ook ontpoppen tot Komen Eten-koning. Het feit dat hij nog nooit gekookt heeft, wil hij ruimschoots goedmaken met een stevige dosis energie. Want dat heeft Steve te over, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Hij noemt zichzelf een bruistablet en daar is geen lettergreep van overdreven. Steve bezit de gave om over elke situatie onmiddellijk een bijpassend lied ten berde te kunnen brengen. Het is duidelijk dat wanneer Steve Tielens in the house is, het dak er altijd af gaat. En Steve staat er op sfeergebied niet alleen voor, want hij heeft de hulp ingeroepen van niemand minder dan Annelies van The Sunsets voor een stevig accordeonoptreden. En dat is nog maar het begin van wat een legendarische avond belooft te worden.

Mieke uit Herselt

Mieke (57) heeft geen familienaam nodig want deze Kempische nachtegaal heeft een discografie om u tegen te zeggen. Ze brak in een vorig leven door aan de zijde van Vader Abraham en deelt tegenwoordig vaak het podium met Komen Eter Luc Van Meeuwen. Mieke woont in een prachtig huis in de bossen en vindt het erg belangrijk om met verse producten te werken. Elke dag passeert Mieke daarom langs de bakker, de beenhouwer en de groentewinkel. Ze voelt steevast aan alle producten om de kwaliteit in te schatten die ze in handen heeft. Mieke ontpopt zich deze week tot de moederkloek van de Vlaamse Artiestenbende en wil haar gasten verwennen met een bisque van zeevruchten als voorgerecht, kalfsfilet met asperges als hoofdschotel en een mysterieuze ‘wandeling in het bos’ als dessert. Als eerbetoon aan Mieke brengen Jimmy en Steve een eigen versie van ‘Een Kind Zonder Moeder’, een hit die Mieke op haar veertiende scoorde aan de zijde van Vader Abraham, en waarvan ze honderdduizenden exemplaren verkocht.

Jimmy uit Erpe-Mere

Laat, het is nooit te laat voor Jimmy (40) van Get Ready om mee te doen aan Komen Eten. En deze week grijpt de lieveling van menig tienermeisje in de jaren ’90 zijn kans. Jimmy is naast Get Ready-lid ook werknemer bij de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie. Hij legde zich de laatste drie jaar naast zingen ook toe op koken en zou daar vanavond dus de vruchten van moeten plukken. Als Jimmy de week winnend afsluit, mogen de andere groepsleden van Get Ready bij hem komen eten, dus de druk is groot. Naast het podium is Jimmy een rustige natuurliefhebber en grote Komen Eten-fan. Hij miste zelfs nog geen enkele aflevering van de bekendste kookwedstrijd ooit. Zeggen dat Jimmy een dierenliefhebber is, is een understatement. Een tijd geleden had hij met Chloë en Zoë bijvoorbeeld twee apen in huis. Tegenwoordig heeft Jimmy nog tropische vissen, kippen, slangen, hamsters en een opgezette nandoe. Jimmy is een echte romanticus en dat is duidelijk te merken aan de kleine gezellige kamertjes bij hem thuis en aan zijn menu dat hij presenteert met een kaars in een bokaal.