Viki Geunes en Johan Segers strijden om de laatste titel van Chef in je Oor

Viki Geunes en Johan Segers strijden om de laatste titel van Chef in je Oor

17 juli t.e.m. 20 juli

De laatste kookbattle van Chef in je Oor wordt deze week uitgevochten tussen twee chefs van absolute wereldtop. Johan Segers en Viki Geunes slijpen hun messen en leggen hun lot in de handen van enkele onervaren keukenklunzen.

Johan Segers is een van de iconen van de Belgische gastronomie en zijn sterrenrestaurant ’t Fornuis is een vaste waarde in Antwerpen. Hij heeft een voorliefde voor vergeten recepten uit de Belgische keuken en dankzij zijn immense productkennis laat hij als geen ander het product spreken. Ook Viki Geunes is chef van een sterrenrestaurant in Antwerpen: ’t Zilte in het MAS. Zonder koksopleiding maar met een enorme drive en talent wist Viki de gastronomische top te bereiken.

De laatste afleveringen van Chef in je Oor - Telkens van maandag t.e.m. donderdag om 20u05 op VIER.

 

Maandag 17 juli
Paling in 't groen voor Verona en Nabil

Johan Segers en Viki Geunes stappen in de ring. Hun keukenklunzen wacht een fysieke confrontatie met verse paling in 't groen. Viki maakt kennis met de Gentse Verona (23) die op haar beurt kennismaakt met paling. Verona zal vooral zichzelf moeten overwinnen als ze deze kookwedstrijd wil winnen. Ze gilt zich dan ook een weg door het kuisen en afhakken van de kop van de paling... Johan vormt een team met de 36-jarige Nabil: een leerkracht uit Vilvoorde die wel van koken houdt, maar het absoluut niet kan. Zijn keuken puilt uit van de kookboeken en goeie intenties maar, hij mist nog een schop onder zijn kont. En die kan Johan hem zeker geven.

 

Dinsdag 18 juli
Kalfszwezeriken voor Freddy en Leticia

Johan Segers en Viki Geunes leggen hun lot in de onervaren handen van een Oostendse dakwerker en een vrouwelijke lasser. Op het menu? Kalfszwezeriken. Viki zit in het oor van dakwerker Freddy (52): een Oostendse Bourgondiër die vooral gespecialiseerd is in het opeten van gerechten. Zijn keukencarrière is kort, maar zijn goesting is des te groter. Johan valt dan weer steil achterover van de kookkennis van de 19-jarige Leticia uit Moorsele. Hij moet naar woorden zoeken om uit te leggen wat een zeef precies is: "zo'n stalen ding met gaatjes"...

 

Woensdag 19 juli
Lam voor Charlotte en Frans

Vandaag staat er lam op het menu voor Viki Geunes en Johan Segers. Viki begint aan zijn moeilijkste opgave tot hiertoe. De 19-jarige Charlotte uit Lokeren lust enkel frituurvlees en redt ieder gerecht met kipkruiden. Wanneer Charlotte haar lamsvlees bewerkt tot het er als een mislukte frituursnack uitziet, moet Viki alle zeilen bijzetten. Minder drama aan de kant van Johan. Hij zit in het oor van de flamboyante Frans (50). Zijn bijnaam is Frans Chique, omdat het voor de vrolijke receptionist nooit chique genoeg kan zijn. Tafeldekking is zijn ding, koken iets minder.

 

Donderdag 20 juli
Kip voor Frieda en John

Vandaag vindt het finaleduel plaats tussen sterrenchefs Viki Geunes en Johan Segers. De rol van de keukenklunzen is daarin verpletterend. Viki start Operatie Kip met de 40-jarige Frieda uit Heers. Ze woont al 18 jaar samen met haar man in bij haar moeder die dagelijks voor haar kookt én nog steeds de boterhammetjes smeert... Johan krijgt de 32-jarige keukenkluns John tussen de kiezen. Hij probeert hem zoveel mogelijk levenslessen bij te brengen. Zo leert John niets weg te gooien van zijn ingrediënten. En hij ontdekt het verschil tussen billen en borsten bij kippen.

 

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde