VIER test IN GROOTSTE GEHEIM SOCIAAL EXPERIMENT ’DICTATOR’

VIER test IN GROOTSTE GEHEIM SOCIAAL EXPERIMENT ’DICTATOR’

vanaf dinsdag 27 oktober op VIER

Maandag 12 oktober 2015 — VIER test IN GROOTSTE GEHEIM SOCIAAL EXPERIMENT ’DICTATOR’

VIER werkte de voorbije maanden in het grootste geheim aan een bijzonder sociaal experiment. Eind deze maand vertaalt dit experiment zich in een nieuw televisie-programma: DICTATOR. Vanaf 27 oktober worden acht Vlaamse jongeren elke dinsdag volledig vrijwillig - maar extreem intensief - getest op zowel hun weerstand aan de macht van een dictatoriaal regime als aan de druk van repressie. 

In totaal isolement en op een volledig artificieel ingerichte en onbekende locatie, worden de individuele uitingen, meningen, handelingen en levenswijzen van deze acht jongeren in strakke banen geleid. De vier jongens en vier meisjes, onbekenden voor elkaar en allemaal tussen de 18 en de 24 jaar oud, doen afstand van al hun persoonlijke bezittingen en krijgen gedurende de volledige proefperiode zeer weinig informatie over de situatie waarin ze zich bevinden. Wat ze wel weten is dat er 20.000 Euro prijzengeld te verdienen is. Alleen weten ze niet hoe.

Ook in ons land verliezen mensen in het algemeen, en jongeren in het bijzonder, hun interesse in politiek door het constante gekissebis van onze politici en partijen. VIER wil met dit sociaal experiment weer meer politieke interesse opwekken bij de kijkers en hen bewust maken van de essentie van een democratie. Dictator zal ook aantonen hoe, in tijden van nieuwe dictatoriale regimes en terreurgroepen, gevaarlijk snel de ideologie van een groep wordt overgenomen als er geen perspectieven worden geboden.

Dictator start op dinsdag 27 oktober, net voor De Slimste Mens ter Wereld, op VIER.