Vier dealers. Eén unieke scooter.

Vier dealers. Eén unieke scooter.

Morgen in Stukken van Mensen

Maandag 3 april 2017 — Sonja en Winny hopen een scooter van het Italiaanse merk Rumi uit 1956 te verkopen. Het unieke model is perfect gerestaureerd en zit al meer dan vijftig jaar in de familie. Winny wil de scooter een nieuw leven schenken tegen een bedrag van maar liefst vijf cijfers... Gelukkig is ook de interesse hoog.

Lena en haar kleindochter Emily komen samen een uniek visitekaartje verkopen, gehandtekend door Charlie Chaplin. Als klein meisje was Lena stoutmoedig genoeg om destijds in Monaco op de wereldberoemde ster af te stappen en zijn handtekening te vragen. Maar zal het duo er ook in slagen om een gedurfde prijs in de wacht te slepen?

Ludwig komt aankloppen met een fles levertraan uit het jaar 1944. De fles heeft als bij wonder de Tweede Wereldoorlog overleefd omdat ze verstopt zat in een kast met dubbele wand. De dealers zijn dan ook eerder geïnteresseerd in het verhaal achter de fles, dan in het onappetijtelijke goedje erin.

En Vital waagt zijn kans met een schilderij waarop de legendarische slag van Lepanto staat afgebeeld: een populaire zeeslag onder zestiende-eeuwse kunstschilders.

Stukken van Mensen - morgen om 21u35 op VIER.

Sonja en Winny met Italiaanse scooter
Lena en Emily met handtekening van Charlie Chaplin
Ludwig met fles levertraan
Vital met 16e-eeuws schilderij
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES