Verschillende soorten ratjes in Komen Eten

Deze week staan ratjes centraal in het beroemde programma Komen Eten. De ratjes van Dirk uit Hasselt worden zelfs opgegeten. Die van Titjana uit Genk worden niet in een kookpot gegooid en krijgen zelfs nieuwe namen. Michel uit Geel was vroeger nog Mister België, maar zal zich deze week toch vooral in de keuken moeten bewijzen en Ria uit Assebroek zou liever eens gaan eten met Bruce Willis. Klik op 'lees meer' om meer te weten te komen over deze gezellige nieuwe Komen Eten-week.

Dirk uit Hasselt

De 49-jarige Dirk nodigt zijn gasten uit op een boot, want dat staat voor hem gelijk aan de ultieme vrijheid. Maar dan moet zijn boot wel starten natuurlijk… Dirk weet van zichzelf dat hij niet het allergrootste kooktalent is, maar mensen ontvangen en entertainen kan hij zeker wel. Hij woont in een mooi en luxueus appartement en beschikt daar over een douche met zonnebank. Want time is money, ook voor Dirk. En van zijn kostbare tijd stak Dirk er alvast niet te veel in zijn menukaart. Zijn gasten vinden de kaart zelfs een beetje saai. Aan Dirk om te bewijzen dat de inhoud belangrijker is dan de verpakking. Op dat menu zien de gasten dat er ratjes gegeten zullen worden. Lichte paniek maakt snel plaats voor opluchting wanneer blijkt dat ratjes hier een aardappelsoort betreft. De lotte op het menu blijkt ook geen kennis te zijn van Dirk, maar een vissoort.

Michel uit Geel

Michel (35) is een knappe, verzorgde man en is redelijk ijdel. In 2000 werd hij zelfs gekroond tot Mister België. Mensen die Michel niet goed kennen, durven soms twijfelen aan zijn geaardheid, maar zelf twijfelt hij niet. Ook niet op zakelijk gebied, want Michel is de trotse eigenaar van een loungebar. Hij shaket er cocktails en schuwt het showelement niet. Ook vanavond gaat Michel voor dat tikkeltje extra. Zijn menu is Italiaans geïnspireerd, want Michel heeft Italiaanse roots. Zijn aperitief dient hij op in een reuzeglas dat door iedereen gedeeld moet worden en dat is een probleempje voor Titjana. Zij heeft een beetje last van smetvrees en vindt het idee onaangenaam dat ze een glas moet delen met haar collega-Komen Eters. Eten mogen ze gelukkig wel allemaal uit hun eigen bord. Daar krijgen ze gemarineerde zalm in gin-tonic in opgediend als voorgerecht en paccheri opgevuld met ricotta en pancetta als hoofdgerecht.

Ria uit Assebroek

Ria is 51 jaar oud, zelfstandig programmeur en een erg grote Amerika- en poker-fan. Ria’s grote droom is om eens met Bruce Willis aan tafel te zitten. Bruce kon deze week niet, maar hopelijk kan Ria leven met drie waardige vervangers. Ze wil hen alvast trakteren op een lekker diner en bijhorend feestje. Ria’s living is rood geschilderd, net als haar haren. En in die living loopt Manuel rond. Dat is Ria’s hond die genoemd is naar de wereldberoemde Manuel uit Fawlty Towers. Ria’s adoratie voor de Verenigde Staten blijkt vooral uit haar volledig ingericht Amerikaans saloon. De gasten ontdekken er een pokertafel, flipperkast en typisch Amerikaanse kleren. En wat hebben Komen Eters meer nodig om er een amusante avond van te maken?

Titjana uit Genk

Titjana is met haar 21 lentes de benjamin van deze week en is een echte dierenvriend. Ze eet liever geen beestjes, tenzij ze niet echt schattig zijn. Met koeien en schapen bijvoorbeeld heeft ze niet echt een band, dus die kunnen heerlijk verorberd worden. Woestijnratjes vindt Titjana dan weer wel fantastisch en ze heeft zelfs twee exemplaren bij haar thuis. Die geeft ze na deze week de namen Michel en Dirk, naar twee van haar gasten vanavond. Haar citroenen perst Titjana bewust met de hand, want ze gebruikt liever geen machines. Ze is leerkracht L.O. en dan doe je volgens Titjana zoveel mogelijk met eigen spierkracht. En aan spieren geen gebrek bij Titjana, want ze doet elke dag sit-ups. Ook pompen heeft ze onder de knie en dat demonstreert ze op de keukentafel. 

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde