Verrassende nieuwkomers en vertrouwde kaskrakers in het najaar op VIER

Verrassende nieuwkomers en vertrouwde kaskrakers in het najaar op VIER

VIER maakt in september voor de allereerste keer élke dag van maandag t.e.m. zondag, zeven dagen op zeven, laatavond afspraak voor actua en sport. Dagelijks de verrassende talkshow Gert Late Night en Sports Late Night: meteen massaal bekeken én gesmaakt door de kijker.

VIER houdt vast aan het vertrouwde vooravondrecept met het gloednieuwe Huizenjagers en een nieuw seizoen van Komen Eten tegenover de Vlaamse soaps. In volle prime time brengt VIER dit najaar een variatie van 6 kaskrakers zoals De Rechtbank en De Recherche en 8 langverwachte nieuwkomers zoals Bake Off Vlaanderen met Wim Opbrouck en Camping Karen & James. In de nieuwe fictieserie #hetisingewikkeld kijkt VIER op een herkenbare manier naar scheidingen in gezinnen anno 2018, en de nieuwe docusoap De Kust is Veilig volgt reddingsacties die nooit eerder de Vlaamse televisie haalden. Met de Amerikaanse cultreeks Twin Peaks en BBC-topreeks The Night Manager legt VIER bewust nieuwe accenten in het aankoopbeleid.

Vooraleer Erik Van Looy het spetterende vijftiende (!) seizoen van De Slimste Mens ter Wereld uit zijn voegen laat barsen, is Bartel Van Riet bezig met de opnames van Ons Eerste Huis. Bart De Pauw coacht achter de schermen de sympathieke kooktweeling Kristof en Stefan Boxy die zich voor hun gloednieuwe programma laten uitdagen door een bekende of onbekende Vlaming tot een bijzondere kookopdracht. VIER zorgt dit najaar ook voor een bijzondere documentairereeks met Project Axel waarin Axel Daeseleire een intensief traject start met een aantal daklozen en hen met 10.000 euro van straat wilt halen - en houden.

 

Huizenjagers

Gepassioneerde makelaars openen in Huizenjagers de jacht op Vlaanderens verleidelijkste vastgoed én op de titel van beste makelaar. Iedere week laten drie huizenjagers zien wat ze in hun mars hebben en gaan ze in dezelfde regio op zoek naar het droomhuis voor hun klanten. Van gezellige bungalows over architecturale herenhuizen tot creatieve woonboten - voor elk wat wils. De makelaars kunnen elkaars huisbezoeken live volgen en uiteraard ook voorzien van de nodige commentaar. Aan het eind van de dag zijn het echter de kopers die beslissen welke verkoper als beste uit de bus komt.

 

De Kust is Veilig

VIER brengt dit najaar de gloednieuwe docuserie De Kust is Veilig en werpt een unieke blik op het leven van hulpverleners in onze Vlaamse badsteden, onder meer in Blankenberge en Oostende. Strandredders, de Scheepvaartpolitie, zeereddingsdiensten, de lokale politie, medische hulpverleners, de Marine en de Militaire Luchtmachtbasis Koksijde zorgen er in samenwerking met het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum voor de juiste bijstand, snelle hulp en vooral een veilige zomervakantie voor toeristen en bewoners.

 

Camping Karen & James

Karen Damen en James Cooke openen deze zomer hun eigen camping. Een hele aanpassing want hun caravan heeft geen stromend water en de spinnen loeren overal. Ze worden opgeleid tot uitbaters en zetten elke week hun tenten op voor een groep ‘bijzondere’ gasten: dove mensen, kinderen die lijden aan de verouderingsziekte progeria, mensen met een mentale beperking… Karen en James bezorgen hen de tijd van hun leven. Samen genieten ze van alle campinggeneugten: samen opstaan en gaan douchen, marshmallows eten voor het kampvuur, uit de bol gaan tijdens ‘De Camping Zingt'… Maar ons duo organiseert ook heel wat verrassingen buiten het kampeerterrein: koken in een driesterrenrestaurant, racen met een Ferrari, leren salsadansen, shoppen met Jani, … al hun dromen worden waargemaakt.

 

De Rechtbank

De procureurs eisen, de beklaagden verdedigen zich, de advocaten pleiten en de rechters oordelen. En dit in eer en geweten. De camera’s van De Rechtbank volgen in het zevende seizoen rechters in Antwerpen, Beringen, Bergen, Brugge, Brussel en Hasselt. En in Charleroi - heel uitzonderlijk - een rechtbank gezamenlijk voorgezeten door drie rechters die alleen oordelen over de allerzwaarste misdaden.  

 

De Bende Haemers

Le Grand Blond, de bijnaam van spilfiguur Patrick Haemers, topgangster met sterallures. Tijdens de jaren 80 pleegt de Brusselse criminele bende Haemers de ene na de andere gewelddadige overval op geldtransporten. Samen met bendeleden Philippe Lacroix, Thierry Smars en later ook Basri Bajrami, baant Patrick Haemers zich een weg naar de top van het zware banditisme. Haemers pleegt in 1993 zelfmoord in zijn gevangeniscel. In de spraakmakende reportagereeks De Bende Haemers, uitgezonden op VIER in 2012, toonde televisiemaker Peter Boeckx voor het eerst exclusieve getuigenissen uit de directe omgeving van de bende; zijn moeder Liliane Pieters, zijn weduwe Denise Tyack en zijn zoon Kevin. Dit najaar, bijna vijfentwintig jaar na de zelfmoord van Patrick Haemers, zendt VIER de reeks opnieuw integraal uit. Peter Boeckx werkt vandaag aan een nieuwe reeks voor VIER over Daniël - Danny - Vanhamel, de man achter de ontvoering van Anthony De Clerck, inmiddels ook vijfentwintig jaar geleden.

 

Bake Off Vlaanderen

Wim Opbrouck gaat dit najaar op zoek naar de meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen in Bake Off Vlaanderen. Acht weken lang zullen gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar opnemen om de lekkerste en meest creatieve baksels voor te schotelen aan een wel erg gespecialiseerde jury.  Meesterpatissier en hofleverancier Herman Van Dender en foodwriter en food historian Regula Ysewijn proeven met de meest professionele smaakpapillen de creaties van de bakfanaten in deze Vlaamse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off. Van macarons tot tarte tatin. Van appelbollen tot beignets. Bakken maar!

 

#hetisingewikkeld

Met #hetisingewikkeld brengt VIER dit najaar een nieuwe tragikomische fictiereeks over familie, liefde en hoe een gezin anno 2017 verschillende maten en vormen kent. Lien (An Miller) en Peter (Ben Segers) hebben het allemaal: een goede job, twee prachtige kinderen, toffe vrienden, een mooi huis en een kat. Maar de liefde is uitgedoofd, hun seksleven dood en de midlife crisis klopt op de deur… Lien beslist om uit elkaar gaan, maar ze krijgen het niet over hun hart om de kinderen wekelijks heen en weer te moeten verhuizen. Daarom besluiten ze in hetzelfde huis te blijven wonen. Week om week slaapt de één in de kelder en de ander met de kinderen in huis. Omdat ze het gevoel heeft dat ze té veel gemist heeft in haar leven, begint Lien al snel aan een inhaalbeweging, inclusief Tinder en hardnekkige katers. Peter daarentegen worstelt met een joekel van een identiteitscrisis…

Met o.a. An Miller, Ben Segers, Bill Barberis, Charlotte Vandermeersch en Lize Feryn.

 

Gert Late Night

Gert Late Night vaart opnieuw uit. Vanaf maandag 4 september verwelkomen Gert Verhulst en James Cooke wekelijks drie nieuwe gasten aan boord van de Evanna. Trossen los dus voor fijne gesprekken, bijzondere actuagasten, intieme bedgeheimen en af en toe wat piraterij.

 

Komen Eten

Enkele mensen uitnodigen, een glaasje serveren, lekker eten op het vuur zetten, en vervolgens gezellig met zijn allen rond de tafel. Een sappig stukje vlees of een heerlijk mootje vis, lekkere beetgare groentjes gestoofd in een klontje boter, en daarbij enkele krokant gebakken aardappeltjes of een toefje smeuïge puree. Dit najaar pakt het populaire VIER-programma uit met zijn achttiende seizoen, in een opgefriste versie en met enkele smakelijke themaweken. De Komen Eters zorgen zoals altijd voor de sfeer en de gezelligheid, Ivan Pecnik zorgt met zijn schalkse commentaar voor het zout op de patatjes.

 

De Slimste Mens ter Wereld

Haal het kristallen servies uit de kast, want De Slimste Mens ter Wereld viert dit jaar zijn vijftiende verjaardag. Erik Van Looy houdt zich al wekenlang in stilte bezig met het samenstellen van de kandidatenlijst van deze jubileumeditie. De onbereikbare Goedele Wachters gaf na vele jaren eindelijk haar ja-woord. Dina Tersago trekt met buggy met baby naar de opnamestudio en ook Evi Hanssen, Sean Dhondt en Heidi Van Tielen zorgen ongetwijfeld voor wat rock’n roll in deze jubileumeditie. Op de volledige lijst van vierendertig kandidaten is het nog even wachten, maar dit najaar barst de strijd voor de gouden aureool ongetwijfeld weer helemaal los.

 

Sports Late Night

VIER voetbalt verder. Op vrijdag en zaterdag brengt Sports Late Night verslag uit van alle matchen en alle doelpunten van de Jupiler Pro League. Afwisselend gidsen Bart Raes en Gilles De Coster de kijker door de wedstrijden van de dag, en gaan dieper in op betwistbare fases en de stand van het Belgische voetbal. Sport Late Night op zondag is een afsluiter van een weekend vol voetbal. Gilles De Coster en Bart Raes verdelen het spel en wisselen wekelijks van diepe spitsen: bekende actua-gasten met een authentieke passie voor sport en voetbal en voetbalexpert met dienst, Geert De Vlieger. Een zondagavond vol voorzetten en doelpunten, met ruimte voor een net iets andere kijk op het afgelopen sportweekend.

 

Project Axel

VIER is dit voorjaar gestart met de opnames van Project Axel, een documentairereeks waarin daklozen proberen, via een intensief begeleid traject, hun leven weer op de rails te krijgen. Daklozen die reeds aanzienlijke tijd op straat leven in en rond Antwerpen zullen gedurende zes maanden onvoorwaardelijk beroep kunnen doen op een gespecialiseerd team hulpverleners en begeleiders. Samen met hen stippelen ze een intensief traject uit om zo te ontsnappen uit hun acute armoedesituatie. Essentieel daarbij is hun onvoorwaardelijke wilskracht, inzettingsvermogen en hun oprechte bereidheid om zich te laten helpen. Ze krijgen ook financiële steun, 10.000 euro om precies te zijn. Daarmee verstandige en zorgvuldige keuzes maken, zal een eerste grote uitdaging worden.

Antwerpenaar Axel Daeseleire (48) zet met hen de eerste, maar ook de laatste stappen. Zes maanden lang zal zijn betrokkenheid een nabije getuigenis worden van hoe moeilijk het is uit deze vicieuze cirkel te stappen, welke muren gesloopt moeten worden en welke kracht daar voor nodig is. Een goede afloop is hier niet vanzelfsprekend.

De Boxy's

In het reality-programma De Boxy’s trekt de bekendste culinaire tweeling van Vlaanderen, Kristof en Stefan Boxy, op een eigenzinnig gastronomisch avontuur. De Boxy’s zoeken van nature graag het avontuur op. Zo weigerden zij ooit een tweede Michelinster om een exclusieve traiteurzaak te beginnen. In De Boxy’s willen ze hun grenzen blijven verleggen. Hiervoor laten ze zich elke week uitdagen door een bekende of onbekende Vlaming met een bijzondere kookopdracht. Die zorgt er voor dat zij hun wereldbeeld verruimen en zelfs als doorwinterde foodies verrast blijven worden van wat de wereld te bieden heeft. De Boxy’s herinneren er ons aan dat je nooit te oud bent om te leren. Niet alleen op culinair vlak worden zij verrast, ook als mensen gaan ze elke week opnieuw “out-of-the-boxy”…

 

De Recherche

De Recherche is terug. De camera volgt dit seizoen elke stap in het onderzoek van de Lokale Recherche in Genk en Gent. Politiezone Carma, onder leiding van Rudy Van Bellingen, toont de dagelijkse werking van team drugs, team Ecofin (financiële dossiers) en team zware criminaliteit. Voor de allereerste keer kon De Recherche ook enkele zedendelicten volgen. Het opsporen en identificeren van mogelijke daders, het verzamelen van het nodige bewijsmateriaal, huiszoekingen en observaties van de buurt of verdachten, tot de arrestatie en het eerste verhoor door de rechercheurs en de voorleiding bij de onderzoeksrechter. #derecherche

 

Twin Peaks en The Night Manager

De meest beruchte Amerikaanse cultserie is na 26 jaar teruggekeerd naar het kleine scherm in Vlaanderen. Na de première op Telenet Play More in mei, zendt VIER het langverwachte derde seizoen van Twin Peaks uit in de winter. The Night Manager vertelt het verhaal van ex-militair Jonathan Pine (Tom Hiddleston) die undercover gaat in de organisatie van wapenhandelaar Richard Roper (Hugh Laurie). De Brits-Amerikaanse miniserie is gebaseerd op de gelijknamige spionageroman van Brits auteur John le Carré en wist maar liefst drie Golden Globes in de wacht te slepen.

Contacteer ons
Barbara Salomon Pers Senior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Barbara Salomon Pers Senior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde