Vergeet ravioli in een pakje, hier komt Komen Eten op de camping

Vergeet ravioli in een pakje, hier komt Komen Eten op de camping

De Komen Eters bewijzen in de speciale campingweek dat je ook in de caravan heerlijk kan koken. Voor Bénédicte op camping Druivenland in Overijse, Evi op camping De Groene Linden in Brecht, Kris op camping Puyenbroeck in Wachtebeke en Cindy op camping Ile de Faigneul in Poupehan alvast geen eten uit blik of een eenpansgerecht op een veel te klein gasvuurtje. Zij halen alles uit de kast om lekker te koken op de camping en tonen waarom de sfeer er zo uniek is.

Bénédicte op camping Druivenland in Overijse
Maandag 22 augustus

De zomerse campingweek van Komen Eten gaat van start in het prachtige Overijse, bekend van de Druivenfeesten, van de Druivenkoers en natuurlijk van camping Druivenland. De 69-jarige Bénédicte ontvangt haar gasten vanavond in en rond haar mooie caravan, die ze overvloedig met bloemen en planten heeft gedecoreerd. Bénédicte houdt enorm van een babbeltje en van gezelligheid. Ook op een camping mag de tafel mooi gedekt zijn, dus daar maakt ze zeker werk van vandaag. Het hoofdgerecht laat Bénédicte afhangen van het weer. Als het regent, voorziet ze goulash, maar als het zonnetje schijnt, trekt ze met haar gasten naar buiten voor een uitgebreide gourmet. En natuurlijk is de zon vanavond van de partij, want een campingweek van Komen Eten in de regen, dat kan natuurlijk niet.

Evi op camping De Groene Linden in Brecht
Dinsdag 23 augustus

Evi (25) ontvangt haar gasten en alle Komen Eten-kijkers vandaag op camping De Groene Linden in Brecht. Ze heeft er een eigen stekje, een bungalow waarin ze van mei tot oktober verblijft. Als kind bracht Evi vele maanden en jaren door op de camping, niemand die het campinggevoel beter kent dan zij. Het leukste aan het campingleven is het in contact komen met verschillende soorten mensen. In haar bungalow heeft Evi een kleine muziekstudio, waar ze zichzelf begeleidt op piano tijdens het zingen. Evi houdt enorm veel van de jaren 50, zowel van de stijl van toen als van de muziek uit die jaren stillekes. Evi heeft niet minder dan zeven tatoeages, die allemaal verwijzen naar een persoon of een periode die belangrijk voor haar zijn. Als voorgerecht serveert ze vandaag een knapperig kruidenkaasje, als hoofdgerecht cannelloni met spinazie, en als top of the bill heeft ze een spetterend nagerecht in gedachten.

Kris op camping Puyenbroeck in Wachtebeke
Woensdag 24 augustus

Wanneer Kris (45) niet aan het genieten is op camping Puyenbroeck, vertoeft hij beroepsmatig in hogere sferen. Zijn job als dakwerker heeft alleen maar voordelen: toffe collega’s, veel lachen, veel zeveren en bovendien een fijne job, aldus Kris. De caravan van Kris is goed gevuld. Hij verblijft er namelijk samen met zijn vriendin en haar drie kinderen en hij heeft zelf ook nog vier kinderen. Het mag duidelijk zijn dat Kris het gewoon is om voor een groot gezelschap te koken, hoewel hij nog maar vier jaar achter het fornuis staat. Op de camping moet je natuurlijk je plan trekken, en dat vindt Kris net het plezantste eraan. Een mixer heeft hij bijvoorbeeld niet, maar zijn stoere zonen helpen hem om het dessert te kloppen. Kris ziet er misschien stoer uit, hij heeft een gevoelig kantje. Zo haalt hij het chique bestek boven om qua tafeldekking alles uit de kast te halen. Maar hoe moet je dat bestek ook alweer leggen?

Cindy op camping Ile de Faigneul in Poupehan
Donderdag 25 augustus

Cindy (41) werkt als vloerhostess (poetsvrouw) en verblijft graag op camping Ile de Faigneul in Poupehan. De naam van de camping betekent ‘eiland van niets doen’ en Poupehan betekent ‘huis van de fee’. Het is een rustig dorpje, zonnig gelegen op de zuidelijke helling van de Belgische Ardennen langs de oevers van een van de mooiste rivieren van België, de Semois (www.poupehan.org/nl). Op de camping van Cindy is het bijna elke dag feest. Ze houdt enorm van sociale contacten en praat met iedereen. Volks gezegd: haar tetter staat niet stil. Er is maar één ding dat Cindy nog beter kan dan lachen en dat is vlees eten. Als Cindy met haar man gaat eten, krijgen ze zonder probleem een entrecote van een kilo op. Geen wonder dat ze vanavond al haar gerechten op de barbecue bereidt, dat straalt namelijk de ultieme campingsfeer uit, vindt ze. Het voorgerecht is brochette van varken, het hoofdgerecht is kip met in Kasteelbier gedrenkt hooi (!) en het nagerecht een zwarte banaan. Benieuwd? Kijken!

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde