Vanavond in Karen & De Coster

om 21.00 op VIER

Woensdag 23 september 2015 — De NV-A wil de kinderbijslag voor asielzoekers fors verminderen tijdens de eerste vier jaar dat ze in België zijn. Sarah Smeyers (NV-A) komt haar wetsvoorstel in de studio van Karen & De Coster verdedigen en uitleggen aan Abdullah (één jaar erkend asielzoeker uit Afghanistan) en aan Sanaa (2 jaar erkend als asielzoeker uit Syrië). Kunnen zij enig begrip opbrengen voor het idee?

Een heuse inbraakplaag trof de laatste weken de gemeente Landen. Ook Prisca en Naomi kregen inbrekers over de vloer. Burgemeester Debroux wil nu een systeem van slimme camera's invoeren. Dat systeem werpt in Mechelen al zijn vruchten af, aldus de Mechelse politie. Karen & De Coster laten alle betrokken partijen aan het woord en ook minister van Binnenlandse Zaken Jambon komt naar de studio. Kan de overheid niet meer doen om het aantal inbraken terug te dringen ?

Céline (16) verbleef twee maanden in het ziekenhuis omdat ze aan eetstoornissen leed. Morgen moet ze terug naar school en om aan haar vriendinnen de reden van haar langdurige afwezigheid uit te leggen, riep ze de hulp in van Karen.

En ook de Helden van het internet zijn er weer.

Karen en De Coster
Vanavond om 21.00 uur op VIER