Uitpakken met jacuzzi, vogelspin en spierballen in Komen Eten

Uitpakken met jacuzzi, vogelspin en spierballen in Komen Eten

Van maandag 29 februari tot donderdag 3 maart, om 19u45 op VIER

In een nieuwe week van Komen Eten kunnen de gasten maar liefst twee keer genieten van een jacuzzi, want zowel Bart uit Ekeren als Delphine uit Lebbeke bieden een warm bubbelbad aan. Maar Andy uit Diksmuide wil vooral scoren met lekker eten en zet zichzelf op hetzelfde kookniveau als Jeroen Meus en Piet Huysentruyt. Marjon uit Hamont ten slotte heeft een eigen frituur, dus weet als geen ander hoe je mensen gelukkig maakt met een lekkere maaltijd.

Andy uit Pervijze (Diksmuide)

De 36-jarige Andy werkt en leeft als beenhouwer tussen het vlees en de worsten. Het is zijn grote passie en hij is er al 15 jaar full time mee bezig. Het mag niet verbazen dat Andy het niet echt begrepen heeft op vegetariërs en hoopt dan ook vurig dat er geen exemplaar aan zijn tafel zal plaatsnemen vanavond. Andy ontvangt zijn gasten vanavond in zijn gezellige woning waar hij beschikt over enkele technische snufjes op verlichtingsgebied. De juiste verlichtingskleur kan hij selecteren op een touchscreen, want elke gelegenheid vraagt om een aangepast kleurtje. Als voorgerecht kiest Andy voor een Keiems bloempje, een soort Camembert die gemaakt wordt in een hoeve in Diksmuide. Een gegeerd product bij topchefs, maar vandaag gewoon bij Andy op het menu. Hij zet zichzelf op kookgebied op dezelfde hoogte als pakweg Piet Huysentruyt of Jeroen Meus. De gasten mogen dus op hun beide oren slapen. Oude Komen Eten-bekende Nils Landers komt de boel nadien nog helemaal op zijn kop zetten met een optreden in zijn bekende stijl.

Bart uit Ekeren

Bart (49) is een notoir toogfilosoof en houdt van een geregeld cafébezoekje. Hij is nog single en hoopt dan ook dat hij drie vrijgezelle dames zal mogen aantreffen tijdens zijn Komen Eten-avontuur. Verse ingrediënten zijn voor Bart erg belangrijk, maar dan moet hij ze natuurlijk wel kunnen vangen… Het is niet omdat Bart single is, dat hij thuis geen gezelschap heeft. Hij beschikt over een vogelspin, een slang en nog andere exotische dieren. Voor de gasten is het even schrikken wanneer gastheer Bart hen ontvangt in bloot bovenlijf en hij de rest van zijn lichaam enkel verhult met een handdoek. Maar dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van een jacuzzi in Barts tuin. Wanneer de Komen Eters naar binnen verhuizen, zit Barts kat ondertussen smakelijk te smullen van de kruidenboter. Het is nog maar de vraag of ze de aanwezigheid van een extra genodigde weten te appreciëren.

Marjon uit Hamont

Marjon (54) bewijst als Nederlandse frituuruitbaatster dat niet enkel Belgen weten hoe je lekkere frietjes bakt. Komen Eten is haar favoriete programma, en ze is vast van plan om het beste van zichzelf te geven. Marjon is single en heeft twee kindjes en dat bevalt haar uitstekend. Als aperitief kiest Marjon voor een cocktail van huis en ze schuwt de alcohol daarvoor niet. Wodka, triple sec, gin en prosecco staan op de ingrediëntenlijst. Haar voorgerecht zijn scampi’s met sinaasappelsaus en de ossenhaas als voorgerecht worden uiteraard vergezeld van verse frietjes. Om de avond af te sluiten zorgt Marjon nog voor een verrassing. Een gitarist speelt voor de gasten een aardig deuntje en die starten spontaan een polonaise. De sfeer zit goed en het eten lijkt lekker. Dan kunnen de punten dus niet meer achterblijven voor Marjon.

Delphine uit Lebbeke

De 30-jarige Delphine sluit de Komen Eten-week af en is een perfecte mix van schoonheid en spierkracht. Ze heeft een eigen zaak, maar maakt er een punt van om toch vijf tot zes keer per week te sporten. Delphine heft met gemak meer kilo’s boven haar hoofd dan een gemiddelde man en verbrandt ondertussen heel wat energie. Geen wonder dat ze dubbele porties zelden uit de weg gaat dus. Haar drie kinderen kunnen zich uitleven in de tuin, waar ze een hele speeltuin ter beschikking hebben. Vandaag laat Delphine niets aan het toeval over en ze heeft zich wekenlang voorbereid op dit grote moment. Ze kocht nieuwe borden, glazen, pannen en bestek. Zelfs de kamers werden opnieuw geschilderd en in de keuken hangt ze een nieuw gordijn. Er kan en mag dus eigenlijk niets misgaan vanavond. Maar het zou natuurlijk niet de eerste keer zijn in de Komen Eten-geschiedenis dat net op dat moment toch iets niet helemaal loopt zoals gepland. Om de avond en de week stijlvol af te sluiten, kan iedereen gezellig ontspannen in de jacuzzi.

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde