"Transgender zijn is een variatie in de natuur, maar geen aandoening, geen ziekte. Het is mijn missie om hun leven beter te maken."

"Transgender zijn is een variatie in de natuur, maar geen aandoening, geen ziekte. Het is mijn missie om hun leven beter te maken."

'Topdokters' aflevering 1: dinsdag 6 februari om 20u35 op VIERIn het vijfde seizoen van 'Topdokters' nemen acht nieuwe dokters, vanuit hun respectievelijke specialisaties, de kijker opnieuw mee in de wereld achter hun mondmasker, vaak op het snijpunt van leven en dood. 

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Topdokters’ maken we uitgebreid kennis met prof. Guy T’ Sjoen. Als endocrinoloog in het UZ Gent behandelt hij voornamelijk mensen met hormoonproblemen. We volgen hem tijdens de diagnose van een spoedgeval: een man maakt te veel adrenaline aan en is daardoor in levensgevaar. Daarnaast begeleidt prof. T’ Sjoen jaarlijks driehonderd mensen die van geslacht willen veranderen. Een jongen, die als meisje geboren is, komt samen met zijn vader voor de eerste keer bij hem op consultatie.

In de eerste aflevering trekken we ook naar UZ Leuven. Een vrouw uit Letland, die zwanger is van een drieling, komt speciaal naar België voor het advies van gynaecologe prof. Liesbeth Lewi. Zij is gespecialiseerd in meerlingzwangerschappen. Eén van de drie foetussen van de Letse is ziek. Om het leven van de twee andere baby’s te redden, is opereren de enige optie. Een ingreep die niet zonder risico is. 

Op de afdeling Intensieve Zorgen van UZ Brussel heeft prof. Elisabeth De Waele een bewogen nacht.  De bloeddruk van een patiënt, die een openhartoperatie onderging, is plots veel te laag. Samen met de cardioloog probeert ze de man in leven te houden.

Het nieuwe seizoen van 'Topdokters' biedt ons een inkijk in het leven van verschillende specialisten, wiens passie verder reikt dan hun beroep. Niet alleen kijken we vol bewondering naar de menselijke verhalen waar zij dagelijks mee te maken hebben. We luisteren ook graag naar hun persoonlijke belevingen. We komen onder meer te weten hoe ze hun partner hebben leren kennen. Anekdotes om van te smullen.

Indien u extra informatie wenst over het programma en/of een interview met één van de dokters wilt aanvragen, kunt u dit seizoen terecht bij Ellen Van Tichelt (ellen.vantichelt@gmail.com / +32 474 69 13 70).

Contacteer ons
Ellen Van Tichelt SBS Belgium NV
Ellen Van Tichelt SBS Belgium NV
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde