Tienermeisje redt leven van vriendin: "Ze heeft impulsief gehandeld en de juiste beslissing genomen."

Tienermeisje redt leven van vriendin: "Ze heeft impulsief gehandeld en de juiste beslissing genomen."

Morgen in De Kust is Veilig op VIER

Zondag 10 september 2017 — Het is warm en dus ook druk aan de kust. Duizenden mensen willen genieten van zon, zee en zand. Voor de strandredders in Oostende en Blankenberge betekent dat extra alert zijn. De gevaren spelen zich immers niet alleen af in zee, ook op het strand krijgen ze met moeilijke situaties te maken. Een kind dat verloren loopt tussen duizenden andere kinderen kan voor ouders en strandredders een hoop stress opleveren.

De ambulancedienst van Blankenberge moet dan weer uitrukken voor een jongetje dat een zware val heeft gemaakt. Stagiaire-verpleegkundige Jo mag vandaag zelf de handen uit de mouwen steken.

Als het veilig is aan de kust, is dat ook dankzij de Scheepvaartpolitie: zij controleren in de haven van Zeebrugge een oud cruiseschip en een groot Japans cargoschip. En in Oostende komen op het Ostend Beach festival duizenden feestvierders genieten van het mooie weer en de beats. De politie ziet erop toe dat het festival drugsvrij wordt gehouden.

Een helikopter wordt samen met een spoedarts van de MUG opgeroepen omdat twee jonge meisjes in de problemen komen voor het strand van Bredene. Ze hebben zich vastgeklampt aan een boei, maar elke seconde telt...

De Kust is Veilig - morgen om 21u35 op VIER.

Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES