Terug naar eigen land. Martin Heylen in de voetsporen van mensen op de vlucht.

Terug naar eigen land. Martin Heylen in de voetsporen van mensen op de vlucht.

Vanaf donderdag 3 maart nieuw op VIER.

Vrijdag 26 februari 2016 — Martin Heylen reist voor het programma Terug naar eigen land, samen met zes bekende Vlamingen, naar conflictgebieden en hij legt met hen de route af die vluchtelingen nemen om Europa te bereiken. Voor deze documentairereeks volgt VIER zes bekende Vlamingen, met een uitgesproken eigen mening over de vluchtelingenproblematiek, op hun reis naar de meest gevaarlijke uithoeken van de wereld.

Zuhal Demir, Bert Gabriëls en Veroniek Dewinter starten hun ‘ Terug naar eigen land’ in Erbil, Irak. Jean-Marie Dedecker, Margriet Hermans en Ish Aït Hamou starten hun vluchtroute in Mogadishu, Somalië. Ze worden ondergedompeld in een intense en emotionele reis waarin ze geconfronteerd worden met de harde realiteit waarmee vluchtelingen dagelijks te maken krijgen. Niemand van hen komt ongeschonden terug. Zijn ze na hun reis nog steeds overtuigd van hun oorspronkelijke mening over ons vluchtelingenbeleid? Blijft iedereen zwart-wit denken, wordt alles grijs of is er letterlijk en figuurlijk wel plaats voor meer kleur? Martin Heylen documenteert.

Terug naar eigen land. Een documentaire in de voetsporen van hedendaagse vluchtelingen. Vanaf donderdag 3 maart om 20.35 op VIER.

DOWNLOAD ONDERDAAN DE VOLLEDIGE PERSMAP VAN TERUG NAAR EIGEN LAND.