't Is gebeurd

't Is gebeurd

Van 'Het Eiland' tot op 'Temptation Island'. In de gloria!

Donderdag 4 februari 2016 — ’t Is gebeurd is wat de titel van het programma belooft: een 30 minuten durende, bonte mengeling van beelden uit het archief van VT4, Vier en Woestijnvis. Een half uurtje heerlijk achterover leunen en genieten, zonder poespas maar met de nadruk op de lach, de glimlach en de bulderlach. Verwacht geen historisch correcte documentaire maar een amusante cocktail van recente en minder recente beelden, een flinke dosis VT4-nostalgie voor een hele generatie, bekende of al dan niet vergeten pareltjes, en iconische fragmenten uit de Woestijnvisstal, ook uit hun VRT-periode.

De fragmenten worden letterlijk vanuit het archief aaneengepraat door Thomas Huyghe. U kent hem wellicht van de Coffee Corner Kit uit De ideale wereld, of als de jonge snaak die in de ‘mini-Erik show’ geestige online-interviews deed achter de schermen van De slimste mens ter wereld.

Met jeugdige onbezonnenheid en aanstekelijk enthousiasme sloot hij zich de voorbije weken op in het archief. Bijgestaan door archiefneus bij uitstek, Marc Cambre, mocht hij er volop graaien in rekken boordevol tapes.

In ’t Is gebeurd kan u dus fragmenten zien passeren uit ‘Ideale maten’, naast een stukje ‘Geubels en de Belgen” en een portie ‘Willy’s en Marjetten’. Of iets uit ‘Datecafé’ naast ‘In de gloria’ en een hilarische passage uit ‘De slimste mens ter wereld. ‘Het eiland’ naast ‘Temptation Island’, ‘Mediamadammen’ tussen ‘Pappenheimers’, ‘Rad van tong’ en ‘Man bijt hond’, ‘De bus’ en ‘De mol’ en ‘The Block’…

Een vreemde cocktail misschien, maar dat zijn de hersenen van Thomas Huyghe ook.

Vanaf zaterdag 6 februari om 21u25 op VIER.