Suspense!

Ontdek hier de kandidaten van De Slimste Mens!

Dinsdag 22 september 2015 — Het is gebeurd! Alhoewel, neen, nog niet...
Maar dit zijn wél al de 34 kandidaten die vanaf maandag 12 oktober het tegen elkaar opnemen in  De Slimste Mens Ter Wereld. 

Karel Van Eetvelt / Kamal Kharmach / Umesh Vangaver / Kobe Desramaults /Tom Waes / Sven Ornelis /Zuhal Demir / Aaron Malinsky / Piet Hoebeke / Ann Tuts / Bart Verhaeghe / Luc Haekens / Sam Louwyck / Eline De Munck / Jandino Asporaat / Margriet Hermans / Axelle Dauwens / Anemone Valcke / Jan Paternoster / Aster Nzeyimana / Alexander De Croo / Siska Schoeters / Kathy Pauwels / Kim Clijsters / Lukas Lelie / Kobe Ilsen / Ras. DJ / Kevin Janssens / Tom Coninx / Stephanie Coorevits / Lynn Wesenbeek / Stan Van Samang / Jan Bakelants / Danira Boukhriss Terkessidis

Karel Van Eetvelt. Baas van Unizo. En dus baas van alle zelfstandige bazen, de Uberbaas. Een voetballende, fietsende, lopende heerser. Wil hij een voorbeeld zijn voor ondernemers, dan heeft hij maar één optie: winnen.

Kamal Kharmach. Deze econoom was achtereenvolgens en/of tegelijk reporter, coördinator van een cultuurcentrum, comedian en acteur. U ziet hem volgend jaar in een glansrol in de film ‘Say Something Funny’ van Nic Balthazar. Vorig jaar woog ie nog een kilo of 200, vandaag een kilo of 70, alleen zijn hersens zijn wat aangekomen.

Umesh Vangaver. Fenomeen. Kent u wellicht beter als Haldis, de volslanke held uit ‘De Biker Boys’. Of van de oorwurm ‘Haldis een pintje’, een episch gedicht dat hij op muziek zette met Patje Krimson.

Kobe Desramaults. Topkok. Zorgde ervoor dat het spreekwoord ‘Er is nog nooit een kok gevonden die koken kan voor alle monden’ gedateerd is. Of zegt u neen tegen chips van varkensdarmen of een met tabak gevulde kip?

Tom Waes. Tv-God in Vlaanderen. Deed eerder mee aan een milde repetitie voor dit programma met ‘Wauters vs. Waes’ en denkt nu klaar te zijn voor het echte werk.

Sven Ornelis. Radioman. Je moet vroeg opstaan om dit programma te kunnen winnen, dus maakt deze jongen, die zowat een eeuw ochtendradio op Qmusic bracht, een goede kans. Specialist van de Foute Muziek, hopelijk niet van de Foute Antwoorden.

Zuhal Demir. N-VA-kamerlid. Turks-Koerdische die Latijn-Grieks studeerde, en ook advocate en districtsvoorzitter van Antwerpen is. Niet voor een gat te vangen, zoals ook bleek uit veelbesproken pittige foto’s in P-magazine.

Aaron Malinsky. Rabbijn. Is van ‘t Stad, Antwerpen dus, maar ook van de wereld. Spreekt niet minder dan 7 talen en doet dat om bruggen te slaan tussen de verschillende religies in deze wereld. Altijd goed gemutst, of zeg je gekeppeld?

Piet Hoebeke. Uroloog. Vele mannen beweren van alles te weten over alles, maar kennen er in werkelijkheid geen fluit van. Niet zo deze verstandige en charmante dokter, die alles over het mannelijk lid weet wat er over te weten valt, wat toch vaak van pas komt in een erudiete quiz.

Ann Tuts. Actrice. Maakte een onuitwisbare indruk als backing zangeres bij de punkgroep Red Zebra, maar u herkent haar wellicht als Martine uit het Canvasprogramma ‘Bevergem’. Deed ook mee in ‘F.C. De Kampioenen’, een komische reeks op de openbare omroep.

Bart Verhaeghe. Ondernemer. Bart is een durver. Durft voorzitter te zijn van een voetbalploeg, eersteklasser Club Brugge, en durft wel eens een ander deuntje te spelen als het over winkelen en ontspannen gaat.

Luc Haekens. Televisiemaker. Waar men gaat langs Vlaamse wegen, overal komt men deze De Ideale Wereld-reporter tegen. De discreet kalende veertiger is iemand met wie je buiten kan komen, of je nu de Belgische adel bezoekt dan wel de markt van Tienen. 

Sam Louwyck. Acteur-danser-zanger. Op zijn CV staat de band Falling Man en de Ballets C De La B. Een doorrookt hoofd op een lenig lijf, een man die waaien kan, de vleesgeworden intensiteit. Een man om jaloers op te zijn, ook al omdat ie in ‘La Meraviglie’ een hoofdrol had naast de mooiste vrouw van de wereld, Monica Bellucci.

Eline De Munck. Actrice-ondernemer. Er was eens een betoverende blondine met volle rode lippen die al heel lang brilde, de brui aan het presenteren gaf en een brillenlijn startte. Ze voorzag een bekende quizmaster van een bril. Die zag haar plots staan en vroeg: wil je niet meedoen aan mijn quiz?

Jandino Asporaat. Comedian. Het is niet zo moeilijk om deze Antilliaanse Nederlander aan u voor te stellen. U neemt een foto van Philippe Geubels, kleurt die in, en u weet aan wat u zich kan verwachten.

Margriet Hermans. Zangeres. Er zijn mensen die hun volk leren lezen, er zijn er anderen die het leerden lachen. Margriet zong en presenteerde wel eens, ze snuffelde ook even aan de politiek, maar ook en vooral maakte ze Vlaanderen en de omringende buurlanden vertrouwd met de binnen-een-straal-van-vijf-kilometer-alles-en-iedereen-omverblazende-bulderlach.

Axelle Dauwens. Atlete. Wellicht legde Axelle zich toe op de sprint om uit de buurt te kunnen blijven van talloze achter haar aan lopende aanbidders. Een Venetiaans blonde Knokse gazelle die wellicht zonder horden de eindmeet haalt.

Anemone Valcke. Actrice. Maakte deel uit van de vaste cast van ‘Loslopend Wild’. Is dat zelf niet meer, wegens in een prachtige relatie met de bijzonder getalenteerde muzikant Jan Paternoster van The Black Box Revelation. Ambassadrice van het Gentse dialect.

Jan Paternoster. Muzikant. Maakt deel uit van de bluesband The Black Box Revelation, is er de zanger-gitarist van. Bezingt de liefde, de overwinningen ervan en de teleurstellingen. In een prachtige relatie met de bijzonder getalenteerde Anemone Valcke.

Aster Nzeyimana. Radiopresentator. Na Jelle De Beule baart de gemeente Zele een nieuw mediatalent: een rechtenstudent die het presenteren leerde door bij het voetbalcomputergame FIFA het geluid af te zetten en zelf wedstrijdcommentaar te geven.

Alexander De Croo. Politicus. Onze Vicepremier en Minister van Ontwikkelingssamenwerking studeerde aan de Kellogg School of Management, wat doet vermoeden dat hij alvast fotorondes over ontbijtgranen aan zal kunnen.

Siska Schoeters. Radiopresentatrice. Deze Kontichse dochter van een groothandelaar in vlees loodst dagelijks honderdduizenden mensen vrolijk naar het werk met haar show ‘Siska Staat Op’. Ze staat zelf op naast Tomas De Soete.

Kathy Pauwels. Royaltywatcher. Deze Dappere Dame volgde niet alleen jarenlang het doen en laten van onze Koninklijken op de voet, ze was ook zo dapper om openlijk te getuigen over haar burn-out. Vandaag is ze helemaal klaar voor een burn-in.

Kim Clijsters. Kampioene. Een Breese Blonde die al enkele bekers met ‘Ter Wereld’ in haar trofeeënkast heeft staan, maar de felbegeerde ‘Slimste Mens ter Wereld’-oorkonde is daar niet bij. Nog niet.

Lukas Lelie. Comedian. Deze ooit zwaarlijvige en nu obese grappenmaker begon zijn carrière door de deuren van een theaterzaal open en vervolgens weer dicht te doen. Hopelijk opent de quiz voor hem vooral veel deuren.

Kobe Ilsen. Tv-presentator en -maker. Heeft inmiddels al heel wat kilometers op zijn teller, van radioprogramma’s als ‘Touché’ tot documentaires als ‘Temptation Island’. Als maker van de Reclametest in het programma ‘VOLT’ voelt hij zich als een vis in het water tussen reclameblokken, hij is dus een te duchten kandidaat.

Ras. DJ. Geboren als Gunther Van Reusel. Krullenbol die bekend staat als de bijzonder praatvaardige helft van het prettig gestoorde Antwerpse deejay-duo Discobaar A Moeder. Ons moeder is alvast fan.

Kevin Janssens. Acteur. Hij speelde al talloos veel beklijvende rollen maar voor zijn rol van Kenneth in de film ‘D’Ardennen’ verdient hij een Oscar. Zijn kapper ook, trouwens. Eén van onze grootste acteurs daalt af in de kelders van het lichte entertainment.

Tom Coninx. Sportjournalist.  Telg uit het mediageslacht der Coninxen, kenners van voetbal en schoonheid uit het mooie Sint-Truiden. Scoorde eerst op de openbare omroep, speelt sinds 2011 voor een vol Stadion aan de Medialaan.

Stephanie Coorevits. Psychologe en keukenprinses. In een ver verleden deed haar schoonbroer één keer mee. Haar zus durft vooralsnog niet, en dus, alvorens ze voor VIJF naar het Eiland der Verleiding trekt om de menselijke ziel te doorgronden, komt deze Kortrijkzaanse Muze de eer van de familie redden. 

Lynn Wesenbeek. Coryfee. Ze kleurde decennialang onze dag als omroepster en nieuwsanker. Vandaag is ze in de weer met hoogtechnologische robots, al denken we wel dat het de Lynn van vlees en bloed is die zal komen.

Stan Van Samang. Zanger-acteur. Hij stond dit jaar met zes nummers in de Ultratop. Slaagt hij er met een deelname of zes ook in om door te stoten naar de top van dit programma? Wie is bang van de Samang?

Jan Bakelants, wielrenner en laatste Belgische geletruidrager. Volbloed Kempenaar maar geboren in Oudenaarde, stad waar elke kassei de wielrennerij ademt. Jan is duidelijk niet alleen naar de rennersschool geweest, het lijkt wel alsof hij bij elke trap van zijn voet een nieuw feitje in zijn hoofd memoriseert. Een zeer wakkere geest in een gezond lichaam.

Danira Boukhriss Terkessidis, journaliste. Danira presenteert KOPPEN XL en staat al enkele jaren haar vrouwtje bij Het Journaal. Haar hersenen zijn jong, fris en ook zeer XL, mooi meegenomen in dit spel.