Stéphane Buyens en Thierry Theys nemen het tegen elkaar op in Chef in je Oor

Stéphane Buyens en Thierry Theys nemen het tegen elkaar op in Chef in je Oor

3 juli t.e.m. 6 juli

De tweede culinaire vendetta wordt uitgevochten tussen sterrenchefs Stéphane Buyens en Thierry Theys. Thierry is amper 32 jaar en de jongste chef van Vlaanderen met twee sterren op zijn naam. Hij is een doorgedreven perfectionist en kiest steevast voor de meest uitdagende weg. Ook culinair genie Stéphane Buyens heeft reeds twee sterren op zijn palmares en staat al meer dan 30 jaar aan het roer van Hostellerie Le Fox in De Panne. Stéphane is een man met een mening en heeft geen schrik om die te delen. Maar is hij ook de ideale mentor voor verdwaalde kookanalfabeten?

Chef in je Oor - telkens van maandag t.e.m. donderdag om 20u05.

 

Maandag 3 juli
​Fishsticks voor Andi en Wendy

Stéphane en Thierry maken samen met hun keukenklunzen fishsticks. Een gerecht dat de klunzen doorgaans kennen als een veilige ingevroren snack, maar vandaag moeten ze beginnen vanaf nul. Keukenkluns Andi is een sympathieke ambulancier uit Kapellen. Overdag redt hij levens, maar 's avonds is hij allesbehalve een held in de keuken. Wendy uit Dendermonde organiseert pensioenvieringen voor ambtenaren. Ze dekt tafels als de beste, plant recepties en boekt de leukste restaurants. Maar zelf koken behoort niet tot haar takenpakket...

 

Dinsdag 4 juli
Kwartels voor Sofie en Tyson

Stéphane en Thierry trekken aan de touwtjes en laten hun keukenklunzen kwartels bereiden. Stéphane wil absoluut winnen en is blij dat hij mama Sofie uit Bredene treft in de keuken. Nochtans is ze een gevaar achter het fornuis. Stéphane ziet in haar een winnaar, maar dat is buiten de kwarteltjes gerekend... Thierry krijgt te maken met een chaotische student uit Herk-De-Stad: Tyson. Maar Tyson stapt gemoedelijk de ring in en laat zich vooral niet opjagen. Zijn grootste tegenstander wordt de oven met zijn duizend-en-één functies. Intussen moet hij groenten snijden, eieren scheiden en potten in het oog houden. Multitasking ligt blijkbaar ver buiten Tysons comfortzone.

 

Woensdag 5 juli
Omelet Sibérienne voor Dirk en Bieke

Vandaag wagen de keukentsaren zich aan een ijskoude battle. De keukenklungels worden verrast door een Omelet Sibérienne, een complex dessert dat makkelijk mislukt. Thierry vormt een team met de Antwerpse rijinstructeur Dirk, een creatieve keukenkluns. Dirk is snel afgeleid en het kost de chef alle moeite om zijn pupil bij de les te houden. Stéphane kost het dan weer bergen energie om de eenvoudigste handelingen uitgelegd te krijgen aan zangeres Bieke uit Mechelen. Bieke is dolenthousiast maar botst al snel op haar limieten in de keuken.​

 

Donderdag 6 juli
​Asperges voor Kristien en Michel

De laatste gang in het viergangenduel is aangebroken. Nog één keer halen Stéphane en Thierry het onderste uit de pan. Samen met hun twee keukenklunzen krijgen ze een bord asperges voor de kiezen. Stéphane verdedigt zijn eer met de Antwerpse copywriter Kristien aan zijn zijde. Asperges heeft ze nog nooit van dichtbij gezien, maar mixen met de staafmixer kan ze als de beste. Net zoals dubbelzinnige opmerkingen maken... Thierry heeft vandaag een bijzondere klungel in zijn keuken. Michel uit Bornem is een liefhebber van de exacte wetenschappen en verwacht daarom concrete instructies van zijn chef. Hij bewijst dat koken pure wetenschap is door een mousselinesaus tot de chemische perfectie te kloppen.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde