Spaghetti als dessert en bezoek van illusionist in Komen Eten

Spaghetti als dessert en bezoek van illusionist in Komen Eten

Een nieuwe week van het bekendste kookavontuur van het land, brengt alweer heel wat lekkers. Marc uit Lier weet hoe hij gasten moet verzorgen, want hij is directeur van drie woon-en zorgcentra. Op dinsdag is het de beurt aan Maria uit Harelbeke, door wiens aderen Portugees bloed stroomt en die een act van een illusionist in petto heeft. Woensdag probeert Dylan uit Brasschaat zijn ervaring uit de hotelschool te verzwijgen voor zijn gasten en de week wordt afgesloten door Annick uit Maaseik die spaghetti lijkt te serveren als dessert.

Komen Eten, van maandag 21 maart tot donderdag 25 maart, om 19u50 op VIER

Marc uit Lier

Marc (60) is directeur van drie woon- en zorgcentra en zou dus moeten weten hoe hij zorg draagt voor zijn gasten vanavond. De centra horen tot de modernste in hun soort en beschikken bijvoorbeeld over een fietszaal. Wanneer de oudjes hun beentjes losgooien, worden er beelden getoond via Google Street View®. Zo lijkt het of ze in hun vertrouwde buurt rondrijden. Bij hem thuis, verdeelde Marc de living diagonaal in twee met een moderne zijde en een klassiekere helft. In de kelder beschikt hij over een klein wijndomein waarin elke wijn wordt bijgehouden volgens specifieke specificaties die Marc nauwkeurig opschrijft. Dat noteren doet hij in het Nederlands, al is Marc niet vies van een Latijnse spreuk af en toe. Benieuwd of het veni, vidi, vici wordt voor hem.

Maria uit Harelbeke

De 42-jarige Maria werkt in een hotel en daar doet ze eigenlijk alles wat er in een hotel kan gedaan worden. Het ontbijt verzorgen, de receptie bemannen, tafels dekken, poetsen, … Vervelen doet Maria zich nooit, en stilzitten is niet haar grootste talent. Misschien zitten haar Portugese roots en bijhorend temperament daar voor iets tussen. Toen Maria pas in België woonde, was Nederlands Chinees voor haar, maar ondertussen trekt ze zich meer dan aardig uit de slag. Maria’s hobby is knutselen en ze maakt zelfs eigen buikdans-outfits. Dat doet de fantasie van de gasten al op hol slaan, maar ze krijgen geen buikdansoptreden te zien. Maar Maria zorgt wel voor een live-act van een illusionist. Op het als rebus vermomde menu van Maria prijkt Baskische kip als voorgerecht en de Pasteis De Belem als nagerecht gaan gepaard met Porto in erg speciale glaasjes.

Dylan uit Brasschaat

Dylan is met zijn 21 jaar de benjamin van het gezelschap deze week, maar zijn ambitie is niet min. In het professionele leven staat hij achter het fornuis en stiekem droomt Dylan ervan om zijn eigen zaak te starten. Hij volgde zeven jaar lang een opleiding aan de hotelschool, maar dat wil hij allemaal niet vertellen aan zijn gasten. Tegen hen liegt hij over zijn ervaring en zegt hij dat hij automechanieker is. Daarna wil Dylan iedereen omver blazen met zijn gerechten. Zijn menu voor vanavond presenteert Dylan op zelfgemaakt perkament. Hij vist vaak en graag in zijn vrije tijd, maar de kabeljauw die hij als hoofdgerecht serveert, heeft Dylan niet zelf gevangen. Elke gang wordt vanavond voorafgegaan door een lied, ingezongen door een vriend van Dylan waarmee hij de gerechten voorstelt.

Annick uit Maaseik

Annick (49) is kapster van beroep en volgens haar is een kapsel creëren een kunst. Ze begon met kappen op haar 17de en is er echt door gepassioneerd. Ze legt haar klanten van begin tot einde in de watten en dat is ze vanavond ook van plan voor haar Komen Eten-avontuur. Annick is semi-Italiaanse en is trots op haar zuiderse roots. Geen toeval dus dat ze tortellini maakt als voorgerecht, risotto als hoofdgerecht en koude spaghetti als nagerecht. Bij dat dessert gaat het niet om de bekende Italiaanse pasta, maar om een variant op basis van vanille-ijs en een coulis van aardbeien en frambozen. Annick is een kattenliefhebster en denkt dat ze in een vorig leven een kat moet geweest zijn. Ze schildert graag en het mag niet verbazen dat poezen haar favoriete onderwerp zijn. Als uitsmijter van de avond mogen Annicks gasten zich uitleven op coiffure-gebied. Ze krijgen een pop waar ze hun mooiste creaties mogen op uitproberen.

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde