Skelet Frans en een Antwerpenaar die voor de parking kiest in Komen Eten op VIER

Skelet Frans en een Antwerpenaar die voor de parking kiest in Komen Eten op VIER

Een nieuwe week van Komen Eten zorgt voor enkele verrassende wendingen. Renate uit Maasmechelen trommelt haar dochters op voor extra sfeer, Ivo uit Deurne vormt een komisch duo met skelet Frans, Inge uit Evergem krijgt af te rekenen met een barstende tajine en Wim uit Zwevegem wil graag twister spelen met zijn gasten.

Renate uit Maasmechelen

Renate (50) werkt als thuisverpleegkundige en vindt dat ze het mooiste beroep ter wereld uitoefent. Ze doet mee aan Komen Eten omdat het een leuk programma is, maar ook omdat ze graag nieuwe smaken wil ontdekken. Een goede voorbereiding is al het halve werk volgens Renate en ze heeft alle benodigdheden voor vanavond klaarstaan in mandjes. Tijdens het koken zet ze steevast de televisie aan, en dat is vandaag niet anders. En welk programma kan je best opzetten tijdens je deelname aan Komen Eten? Komen Eten uiteraard. Voor het tafel dekken meet Renate alles af tot op de centimeter, want juist is juist. Ze serveert vanavond als hoofdgerecht een mondvol en dat mag letterlijk en figuurlijk genomen worden. De gasten krijgen kalfsoester, puree met Breydelspek, calvados en courgettebloem voorgeschoteld. Op het einde van de avond voorziet Renate nog een verrassing voor haar gasten in de vorm van haar twee dochters. Zij komen op hun klarinet en saxofoon de boel nog wat meer opvrolijken.

Ivo uit Deurne

De 47-jarige Ivo wil tijdens dit Komen Eten-avontuur vooral lekker eten, zonder al te veel poespas. Zelf is hij van het experimenterende type in de keuken en kookt hij liefst zonder kookboek of vaste recepten. Beroepsmatig is Ivo bedrijfsleider, maar daarnaast is hij ook fulltime lolbroek en trekt hij graag en vaak een van zijn beruchte gekke bekken. De gelijkenis met Mister Bean is soms treffend. Ivo is vrijgezel en kwam voorlopig altijd de verkeerde vrouwen tegen op zijn liefdespad. Hij hoopt dat hij deze week een mooie blondine mag ontmoeten aan tafel. Voor de praktische uitwerking van zijn fratsen, rekent Ivo geregeld op de hulp van skelet Frans. Samen vormen ze een komisch topduo. Omdat gasten ontvangen voor Ivo altijd een beetje feest is, presenteert hij zijn menu voor vanavond op een discobal. En ook een beetje omdat hij thuis een volledig ingerichte discotheek heeft. Uiteraard kan een vette party op het einde van de avond niet ontbreken bij Ivo.

Inge uit Evergem

De 46-jarige Inge is een fiere Gentse die haar droomman nog moet ontmoeten. In een ideaal scenario is die gespierd, heeft hij tattoos en is hij niet al te mager. Toevallig voldoet Komen Eter Ivo aan de meeste van die eisen. Inge is een ambiancemaker pur sang en wil dat vandaag laten zien. Ze hoopt stiekem op een polonaise. Sociale media zijn voor Inge erg belangrijk en ook vandaag zwiert ze geregeld een selfie de wereld in terwijl ze aan het koken is. Er passeert zelfs een foto van Inge met een darmkanaal de revue. Van nature straalt Inge al, maar voor dat tikkeltje extra straling zorgt de zonnebank die ze thuis heeft staan. Op culinair gebied wil Inge haar nieuwe tajine inzetten voor het hoofdgerecht, maar die tajine barst terwijl ze op het vuur staat. Het plan B van Inge wordt ingezet in de vorm van een kleinere versie van de bekende Marokkaanse kookpot, al is het maar de vraag of de portie dan voldoende zal zijn voor haar hongerige gasten.

Wim uit Zwevegem

Wim (47) is zoals het een goeie Belg betaamt een echte Bourgondiër en voelt zich in de keuken naar eigen zeggen een vos in een kiekenkot. Als echte Antwerpenaar ging Wim in het West-Vlaamse Zwevegem wonen en liet hij ’t Stad dus voor wat het was en koos hij resoluut voor de parking. Dat wil zeggen dat Wim ondertussen - naast Antwerps - ook die andere wereldtaal machtig begint te worden, het West-Vlaams. Ivo is een dorstige mens en lest die dorst het liefst met een fris pintje. En om de sfeer er vanavond al een beetje in te brengen opent hij de deur als vrouw om zijn gasten te verwelkomen. Na het hoofdgerecht heeft Ivo nog een spelelement voorzien, en trakteert hij zijn gasten op een potje twister. Dat er twee deelnemers een rokje dragen is goed meegenomen.

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde