Sara gaat haar verloofde achterna in de strijd om het Komen Eten-mes

Sara gaat haar verloofde achterna in de strijd om het Komen Eten-mes

20/02 - 23/02

Jody (27) uit Antwerpen geeft het startschot voor een nieuwe Komen Eten-week. Als voorgerecht krijgen de gasten vanavond huisgemaakte lasagne, en dat is alvast een gerecht waarop Jody nog nooit slechte commentaar heeft gekregen. De 35-jarige Suzie uit Genk baat een dansschool uit en is half Portugees en half Italiaans​, en dat merk je aan haar menu. Bankier Philip (51) uit Kortrijk vergelijkt zichzelf met een leeuw, want in het huishouden is het zijn vrouw die alles doet. Ondanks dat Philip nog maar één keer in zijn leven heeft gekookt, hoopt hij zijn gasten toch te kunnen imponeren. De week wordt afgesloten door de 24-jarige Sara uit Menen. Trouwe kijkers zullen haar keuken misschien herkennen, want haar verloofde Jordy deed eerder al een keer mee aan Komen Eten. Zal zijn vriendin Sara er deze keer wel in slagen om het Komen Eten-mes te bemachtigen?

Telkens van maandag t.e.m. donderdag om 19u50 op VIER.

 

Maandag 20 februari

Jody uit Antwerpen

De 27-jarige Jody woont in Antwerpen, maar hij komt eigenlijk uit Wallonië. Samen met enkele vrienden deelt hij een groot huis in de koekenstad. Als huisdier hebben ze een konijn dat luistert naar de naam ‘Couscous’. Al is luisteren veel gezegd, want het is geen konijntje om zonder handschoenen aan te pakken. Jody laat zich in de keuken niet tegenhouden door praktische problemen. In zijn chocoladetaart moet er normaal rum, maar hij heeft alleen cognac staan. En wanneer hij tijdens het koken in zijn vingers snijdt, gebruikt hij een stuk stevig plakband om het bloeden te stelpen. Echt heel proper gaat Jody niet te werk, maar hij is wel vindingrijk. Zo heeft hij de traditionele keukenrol vervangen door rolletjes van een kleiner formaat die normaal in een ander kamertje worden gebruikt. Als voorgerecht krijgen de gasten vanavond huisgemaakte lasagne, en dat is alvast een gerecht waarop Jody nog nooit slechte commentaar heeft gekregen.

 

Dinsdag 21 februari

Suzie uit Genk

Suzie (35) uit Genk is wat je noemt een vurige mengeling: ze is half Portugees en half Italiaans. Samen met haar zus baat ze een dansschool uit. Suzie is van origine een brunette, maar ze heeft al bijna alle kleuren van de regenboog gehad. Ooit was ze grijs, dan weer blond, en nu is ze vurig rood. Suzie heeft haar menu gebaseerd op haar dubbele afkomst. Het hoofdgerecht is Portugees (bakalhau com batato a muro, oftewel kabeljauw met aardappelpuree) en het nagerecht is Italiaans (speculoostiramisu met chocolade-mascarponecups). Voor Suzie is het belangrijk dat alles kraaknet is in de keuken. Haar man krijgt het daar soms van op zijn heupen. Vroeger noemde ze hem ‘schatteke’, maar sinds hij enkele kilootjes is bijgekomen is dat ‘bolleke’ geworden. Met de hulp van haar liefhebbend ‘bolleke’ heeft Suzie twee jaar geleden kanker overwonnen, een reden te meer om vanavond samen met haar gasten het leven te vieren.

 

Woensdag 22 februari

Philip uit Kortrijk

Philip (51) uit Kortrijk noemt zichzelf een atypische bankier. Hij vindt zichzelf absoluut niet saai, en hij kijkt verder dan de cijfertjes. Zo schenkt hij iedere vrijdagnamiddag een glaasje voor het personeel en voor de klanten. Philip is een echte dierenliefhebber. Zijn echtgenote baat thuis een kattenhotel uit, dus dat is maar best ook. Hij vergelijkt zichzelf met een leeuw, want ook in hun huishouden is het de vrouw die alles doet. Philip heeft nog maar één keer in zijn leven gekookt, en dat was toen zijn vrouw ziek was. In zijn messenblok heeft hij nog plaats voor een extra mes, dus de overwinning zou ondanks zijn geringe kookervaring erg welkom zijn. Als dessert serveert Philip wafels, en dat blijkt een verschrikkelijk ingewikkeld procedé te zijn. Als dat maar goed komt!

 

Donderdag 23 februari

Sara uit Menen

De 24-jarige Sara uit Menen is de trotse moeder van een zoontje en is op dit moment zwanger van een tweede kindje. Trouwe Komen Eten-kijkers herkennen haar keuken en eetkamer misschien van vorig jaar, want toen deed haar verloofde Jordy een gooi naar eeuwige roem en een plek in het Komen Eten-pantheon. Omdat hij er niet in slaagde te winnen, hebben ze nog altijd geen Komen Eten-mes in hun lade liggen. Aan Sara om daar voor eens en altijd verandering in te brengen. De gerechten die daarvoor moeten zorgen: een soepje met tomaat en paprika als voorgerecht, tiramisu als nagerecht en daartussen varkensvlees met mosterdsaus. En dat laatste is een moeilijke evenwichtsoefening, want voor de een is de mosterd te pikant en voor de andere is ze te flauw.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde