Redder in nood Joan gaat opnieuw voor de overwinning in Komen Eten

Redder in nood Joan gaat opnieuw voor de overwinning in Komen Eten

13/02 - 16/02

De nieuwe Komen Eten-week gaat van start met Fabienne (34) uit Herentals die haar dansvloer verruilde voor het aanrecht. Fabienne heeft lange tijd op het paradijselijke eiland Ibiza gewoond en gewerkt, maar heeft het feestleven sinds kort afgezworen. Toch hoopt ze op een gezellige bende feestvarkens aan haar tafel. De 33-jarige Nils uit Antwerpen is conceptueel vormgever en wil zijn gasten enkele kunstwerkjes voorschotelen, tenminste, als het brandalarm dat niet verhindert... Erna (59) uit Heusden wilde vroeger graag een restaurant beginnen, maar haar man stond daar niet achter. Vanavond kan ze gelukkig aan heel Vlaanderen laten zien wat ze in haar mars heeft. De laatste gastheer én redder in nood is de 63-jarige Joan uit Herenthout. Bij de Komen Eten-fans staat de goedlachse kempenaar voorgoed op het netvlies gebrand als winnaar van Komen Eten enkele jaren geleden (en liefhebber van vrouwelijke rondingen)​. Nu vervangt hij een zieke kandidaat en waagt hij opnieuw zijn kans.

Telkens van maandag t.e.m. donderdag om 19u50 op VIER.

 

Maandag 13 februari

Fabienne uit Herentals

Fabienne (34) uit Herentals heeft lange tijd op het paradijselijke eiland Ibiza gewoond en gewerkt, maar heeft het feestleven afgezworen sinds ze vijf maanden geleden mama werd. Nu leidt ze een braaf burgerbestaan in Herentals, parel van de Kempen en hoofdstad van de “och jom”. Toch hoopt Fabienne op een bende feestvarkens aan haar tafel. Ze trakteert haar gasten op meloen met ham als voorgerecht, kabeljauw met gezouten patatjes als hoofdgerecht en tiramisu met Baileys als nagerecht.

 

Dinsdag 14 februari

Nils uit Antwerpen

De 33-jarige Nils uit Antwerpen is conceptueel vormgever. Zijn leven staat volledig in het teken van creatie en Nils wil met alles wat hij doet de wereld een beetje mooier maken. Zijn menu presenteert hij op een schilderspaletje, zodat zijn gasten een hint krijgen naar de kunstzinnige wereld waarin hun gastheer zich dagdagelijks begeeft. Voor de gezelligheid steekt Nils het haardvuur aan, maar als er te veel rook ontstaat moet de gezelligheid plaatsmaken voor een wel erg storend brandalarm. Nils laat het niet aan zijn hart komen en zet enkele kunstige gerechten op tafel. Een tip van de sluier: het voorgerecht bestaat uit sint-jakobsvruchten, bloedworst, noordkrieken, chilipeper en gember.

 

Woensdag 15 februari

Erna uit Heusden

Erna (59) woont in Heusden. Niet in de Limburgse mijngemeente, wel in de deelgemeente van Destelbergen. Ze doet mee aan Komen Eten om aan iedereen te bewijzen dat ze goed kan koken. Erna is een echte paardenliefhebster, maar houdt niet van geesten. Gelukkig is haar nicht spiritueel aangelegd en verklaarde zij haar huis officieel geestvrij. Vroeger wilde Erna een restaurant beginnen, maar haar man stond daar niet achter. Vanavond kan ze gelukkig aan heel Vlaanderen tonen wat ze in haar mars heeft. Als afsluiter neemt ze samen met haar gasten de karaokemicro in de hand om een volstrekt unieke versie van Het is een nacht ten berde te brengen.

 

Donderdag 16 februari

Joan uit Herenthout

Moet Joan (63) uit Herenthout nog voorgesteld worden? Bij de Komen Eten-fans staat de goedlachse kempenaar voorgoed op het netvlies gebrand als winnaar van Komen Eten en liefhebber van vrouwelijke rondingen. Deze week toont Joan zich bovendien redder in nood, want hij was bereid een zieke kandidaat te vervangen. Hoewel hij al een Komen Eten-mes in zijn lade heeft liggen, zou Joan toch nog een keer willen winnen. Omdat hij vroeger dj was, presenteert hij zijn menu op een plaatje. Hij heeft voor elke gast een toepasselijke single uitgezocht. Bovendien verrast een goede vriendin van Joan de tafelgasten met een nummer, een fijn orgelpunt op alweer een prachtige Komen Eten-week.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES, SBS Belgium NV
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES, SBS Belgium NV
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde