Rauwe fazant, elektrische shocks en een vleugje karaoke in Komen Eten

Rauwe fazant, elektrische shocks en een vleugje karaoke in Komen Eten

6/3 - 9/3

De 21-jarige Yente uit Hofstade trapt de nieuwe Komen Eten-week af. Yente is studente kine en een echt winnaarstype. Voor haar is de eerste plaats de enige plaats die telt. Maar of ze die plaats in de wacht kan slepen valt nog af te wachten wanneer haar fazant rauw uit de oven komt. Eline (20) uit Everbeek ​heeft één grote liefde in haar leven: haar paard.​ Maar haar gasten hebben echter meer oog voor een koe waarop ze hun rodeo skills willen testen. Wanneer Ron een elektrische shock krijgt door de omheining, wordt de missie al snel gestaakt. De 46-jarige Benny uit Veltem-Beisem wil van elke dag een feest maken, en dat doet hij vol passie door samen met zijn big band rock-’n-roll te spelen.​ En dat zullen zijn gasten geweten hebben. Ron (28) uit Opwijk, een account-manager die in zijn vrije tijd verknocht is aan darts​, sluit de week af met een menukaart in het Frans. Bon appétit!

Telkens van maandag t.e.m. donderdag om 19u50 op VIER.

 

Yente uit Hofstade

​Maandag 6 maart

De 21-jarige Yente uit Hofstade is vaak terug te vinden in het zwembad. Ze is studente kine, maar om een extra centje bij te verdienen geeft ze zwemles. Yente is ambitieus en een echt winnaarstype. Voor haar is de eerste plaats de enige plaats die telt. Yente zit op kot in Gent maar ontvangt haar gasten in het ouderlijke huis. Ze is een grote fan van kaarsjes en gezelligheid, en ook haar menukaart is een speciaal kaarsenhoudertje. Als je de kaars aansteekt, komt er een mooie spreuk tevoorschijn. Wanneer Yente begint te koken, legt ze meteen de pleisters klaar, want vorige keer was haar kookavontuur met pompoen niet zo goed afgelopen... Deze keer zijn er gelukkig geen ongelukken. Al loopt het bijna fout met haar hoofdgerecht, want de fazant is nog rauw wanneer ze hem uit de oven haalt. Yente wil ooit graag de punten van Eurosong presenteren en hoopt door haar deelname aan Komen Eten wat bekender te worden.

 

Eline uit Everbeek

​Dinsdag 7 maart

Eline (20) uit Everbeek ontvangt haar gasten in een landelijke villa, waar ze samen met haar mama en zus woont. Ze heeft één grote liefde in haar leven: haar paard. Ze noemt hem de ‘vent van haar leven’ die haar diepste geheimen kent. Eline doet aan cross en jumping en legt de lat steeds hoger voor zichzelf, zowel letterlijk als figuurlijk. Ze is competitief ingesteld en staat zeer ambitieus in het leven, want later wil ze haar eigen vastgoedkantoor én rijschool opstarten. En een sixpack, die zou ze er ook nog graag bij hebben, maar dat is niet simpel aangezien ze zo graag chocolade eet… Bij haar menu hoort een zweep, die ze gebruikt voor haar paard. Ze maakt al meteen indruk met een ‘professioneel gemaakte’ gin-tonic. Wanneer haar gasten een koe spotten, willen ze hier graag hun rodeo skills een keer op testen. Maar wanneer Ron een elektrische shock krijgt door de omheining, staken ze het plan en kruipen ze met z’n allen in de jacuzzi met een lekker glas champagne. De sfeer en gezelligheid zit alvast goed!

 

Benny uit Veltem-Beisem

Woensdag 8 maart

De 46-jarige Benny uit Veltem-Beisem is een ambtenaar met een ruig uiterlijk, maar een zacht innerlijk. Hij is papa van een dochter van acht en wist zijn huidige vriendin te verleiden met zijn eersteklas kookkunsten. Binnenkort verwachten ze een kindje. Benny wil van elke dag een feest maken, en dat doet hij vol passie door samen met zijn retro big band rock’n roll te spelen. Als zanger zegt hij van zichzelf dat hij geen groot talent is, maar hij zorgt wel steeds voor tonnen sfeer en gezelligheid. Thuis heeft Benny zijn eigen bar waar hij zijn gasten ontvangt voor het aperitief. En uiteraard moet er ook gezongen worden, al ziet niet iedereen dat even goed zitten…

 

Ron uit Opwijk

​Donderdag 9 maart

De 28-jarige Ron uit Opwijk is een account-manager die in zijn vrije tijd verknocht is aan darts. Ron speelde lang op nationaal niveau en was ooit zeventiende van België. Ook deze week zal hij zich laten gelden en competitief uit de hoek komen. Hij begint zijn kookdag in de gevogelte- en wildbeenhouwerij van zijn broer. Zijn menukaart heeft hij in het Frans geschreven omdat hij zelf tweetalig is. En ook omdat dat gewoon mooier klinkt. Ron is snel klaar met zijn voorbereidingen en heeft nog genoeg tijd om een badje te nemen. Of dat denkt hij alleszins toch, want wanneer de eerste gast al aanbelt, moet hij in zijn bloot bovenlijf en handdoek de deur openen…

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde