“Psychische problemen worden achter de gordijnen besproken, terwijl een heupprobleem met de nodige hilariteit bij het hoofdgerecht wordt aangehaald.”

“Psychische problemen worden achter de gordijnen besproken, terwijl een heupprobleem met de nodige hilariteit bij het hoofdgerecht wordt aangehaald.”

Morgen op VIER

Topdokters kijkt deze keer in het hoofd en hart van ouderenpsychiater professor Mathieu Vandenbulcke. Een oudere vrouw die aan hallucinaties lijdt wordt met spoed op zijn afdeling in het UZ Leuven binnengebracht. Ze ziet plots vreemde dingen die er niet zijn, haar echtgenoot beaamt het verhaal. Prof. Vandenbulcke probeert via een hersenscan en meerdere testen te achterhalen wat het probleem is, en vooral, hoe hij dit kan oplossen. 

Dokter Erwin Van Der Veken is één van de slechts 25 kinderchirurgen in ons land en ziet een jongetje van twee jaar dat sinds zijn geboorte een darmafwijking heeft. Zijn dunne darm heeft de vorm van een appelschil en laat heel moeilijk voeding door. Timmeo komt onverwachts op consultatie met hevige buikpijn en een operatie is onvermijdelijk. Ook al had dr. Van Der Veken vakantie, de operatie gaat door. Want dokter zijn is geen knop die je zomaar afzet, dat ben je dag en nacht.

Professor Dimitri Aerden probeert die grens te bewaken. Zijn kinderen en zijn liefde voor het vliegen helpen hem hierbij. Een combinatie van beiden, vliegen met de kinderen, is voor hem de ideale manier om te ontspannen.   

​Topdokters - morgen om 20u35 op VIER.  

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde