Project Axel.

Project Axel.

Vanaf donderdag 26 oktober op VIER.

 

"Ik ben Axel. Ik woon in Antwerpen. Al meer dan veertig jaar.
 Ik voel er mij thuis. Ik woon er in een huis. Ik heb er een adres.
 Dirk niet. Dirk is dakloos. En velen samen met hem.
 Dit was niet wat het leven beloofd had.
 Het kwam plotseling en onverwachts.
 Geen werk, want geen adres.
 Geen adres, want geen geld.
 Geen geld, want geen werk.
Terug bij af.
Het wordt winter. Het is koud buiten. Het regent elke dag.
Ze zijn alleen.
Laten we dit proberen."

Axel

DE PERSMAP KAN JE ONDERAAN DOWNLOADEN. KLIK OP DE PFD-FILE.

VIER startte in het voorjaar van 2017 met de opnames van Project Axel, een documentairereeks waarin daklozen proberen, via een intensief begeleid traject, hun leven weer op de rails te krijgen.

Daklozen die reeds aanzienlijke tijd op straat leven in en rond Antwerpen zullen maandenlang onvoor- waardelijk beroep kunnen doen op een gespecialiseerd team hulpverleners en begeleiders. Samen met hen stippelen ze een intensief traject uit om zo te ontsnappen uit hun acute armoedesituatie. Essentieel daarbij is hun onvoorwaardelijke wilskracht, inzettingsvermogen en hun oprechte bereidheid om zich te 􏰆􏰄􏰅􏰈􏰂􏰃􏰋􏰈􏰆􏰌􏰈􏰂􏰚􏰃􏰞􏰈􏰃􏰇􏰍􏰒􏰓􏰗􏰈􏰂􏰃􏰉􏰉􏰇􏰃􏰎􏰂􏰄􏰂􏰖􏰒􏰟􏰆􏰈􏰃􏰐􏰅􏰈􏰁􏰂􏰝􏰃􏰠􏰡􏰚􏰡􏰡􏰡􏰃􏰈􏰁􏰍􏰉􏰃􏰉􏰛􏰃􏰌􏰍􏰈􏰖􏰒􏰈􏰐􏰃􏰅􏰈􏰃􏰜􏰒􏰓􏰂􏰚􏰃􏰢􏰄􏰄􏰍􏰛􏰈􏰈􏰃􏰘􏰈􏰍􏰐􏰅􏰄􏰂􏰙􏰒􏰗􏰈􏰃􏰈􏰂􏰃 zorgvuldige keuzes maken, zal een eerste grote uitdaging worden.

Antwerpenaar Axel Daeseleire (48) zet met hen de eerste, maar ook de laatste stappen.
Zijn betrokkenheid is een nabije getuigenis geworden van hoe moeilijk het is uit deze vicieuze cirkel te 􏰐􏰅􏰄􏰌􏰌􏰈􏰂􏰝􏰃􏰔􏰈􏰆􏰇􏰈􏰃􏰛􏰁􏰍􏰈􏰂􏰃􏰗􏰈􏰐􏰆􏰉􏰉􏰌􏰅􏰃􏰛􏰉􏰈􏰅􏰈􏰂􏰃􏰔􏰉􏰍􏰙􏰈􏰂􏰃􏰈􏰂􏰃􏰔􏰈􏰆􏰇􏰈􏰃􏰇􏰍􏰄􏰖􏰋􏰅􏰃􏰙􏰄􏰄􏰍􏰃􏰘􏰉􏰉􏰍􏰃􏰂􏰉􏰙􏰒􏰗􏰃􏰒􏰐􏰚􏰃􏰣􏰈􏰂􏰃􏰗􏰉􏰈􏰙􏰈􏰃􏰄􏰤􏰉􏰉􏰌􏰃􏰒􏰐􏰃 hier niet vanzelfsprekend.

Project Axel is gebaseerd op een origineel Nederlands format: The Amsterdam Project, dat vorig jaar te zien was op RTL 4. Het programma werd dit voorjaar ook genomineerd voor een Zilveren Nipkowschijf. Het format werd ontwikkeld op basis van een Brits humantair experiment: The Broadway Initiative. Een onderzoek waarbij hulporganisatie Broadway op zoek ging naar remedies om daklozen in Londen van de straat te krijgen. Met hulp en geld kregen dertien daklozen de kans om zich uit hun situatie te redden. Zeven van hen hadden na verloop van tijd een dak boven hun hoofd en hadden opnieuw contact met vrienden en familie. The Broadway Initiative ontstond in 2009 toen huidig minister van buitenlandse zaken Boris Johnson en toenmalig burgemeester van Londen, beloofde de daklozen van de straat te halen voor 2012. Project Axel wordt in Vlaanderen gemaakt door Lecter Media voor VIER. 

Contacteer ons
Lies Maesschalck SBS Belgium NV
Lies Maesschalck SBS Belgium NV
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde