Professor Offeciers wordt Officier in Topdokters

Professor Offeciers wordt Officier in Topdokters

Topdokter krijgt bijzonder eerbetoon in laatste aflevering.

Vrijdag 22 mei 2015 — Tijdens een internationale cursus in Amsterdam wordt professor Offeciers onverwacht gehuldigd. Als erkenning voor zijn jarenlange werk in Nederland wordt hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Een hele eer die uiterst zelden te beurt valt aan iemand buiten Nederland. De totaal verraste professor is voor één keer sprakeloos.

In zijn praktijk in Wilrijk behandelt Professor Offeciers doven en zwaar slechthorenden. Wanneer een 16-jarig meisje een cochleair implantaat krijgt kan ze voor het eerst geluiden waarnemen aan haar linkeroor. Een bevreemdende ervaring, want haar hersenen kunnen die geluiden niet meteen thuisbrengen.

Professor Laureys helpt een patiënt met het locked-in syndroom. Bij deze zeldzame aandoening kan de patiënt door een hersentrauma enkel nog met de ogen communiceren. De patiënt lijkt in coma maar is volledig bij bewustzijn, gevangen in zijn lichaam. Onvermijdelijk moet de vraag gesteld worden of dit leven voor de patiënt nog de moeite waard is.

Acht Topdokters, acht disciplines, acht persoonlijkheden. Ze kunnen niet altijd genezen, maar gaan tot het uiterste voor de beste zorg voor elke patiënt.

De voorlopig laatste aflevering van Topdokters, dinsdag 26 mei om 21 uur op VIER