Prins Carnaval gaat de kookstrijd aan in Komen Eten

Prins Carnaval gaat de kookstrijd aan in Komen Eten

24/10 - 27/10

De 25-jarige Jolien uit Alken geeft het startschot voor een nieuwe Komen Eten-week. Jolien is sportief en zweert trouw aan een gezonde levensstijl. Naast een gezond menu, krijgen haar gasten een les pilates die hun buikspieren zich nog maanden zullen herinneren. Glenn (26) uit Sleidinge werkt als arbeider en maakt plezier als hobby. Glenn is immers niet alleen schlagerzanger, maar ook Prins Carnaval van België. Carine (49) uit Melle serveert een ‘fout menu’. Ze begint haar driegangenmenu met het dessert, serveert daarna het hoofdgerecht en eindigt de avond met het voorgerecht. Over fout gesproken: Carine verkleedt zich als Tina Turner en danst in die vermomming met haar gasten de kabouterdans. De 59-jarige Eddy uit Bree is een gepensioneerde mijnwerker op rust met een passie voor bluesmuziek. Samen met twee van zijn bandleden zet hij zijn beste muzikale beentje voor.


Maandag 24 oktober

Jolien uit Alken

De 25-jarige Jolien woont samen met haar vriend in Alken. Enkele jaren geleden werd deze frisse dame tweede eredame in de verkiezing van Miss Fruit Belgium. Jolien ziet er dan ook uit om door een ringetje te halen. Haar looks dankt ze niet alleen aan goed geluk of geweldige genen, ze doet ook erg veel aan sport. Haar grootste passies zijn fitness en pilates. Het is haar bedoeling om op termijn als personal trainer aan de slag te kunnen. Joliens Komen Eten-gasten brengen vanavond allemaal een sportieve outfit mee, en krijgen een les pilates die hun buikspieren zich nog maanden zullen herinneren. Bij een gezonde levensstijl hoort natuurlijk ook gezonde voeding, en dat zullen de Komen Eters vanavond geweten hebben. Als voorgerecht serveert Jolien een salade van groene asperges met serranoham, als hoofdgerecht ricottakip met spinazie en zoete aardappel en als nagerecht een onvolprezen bananenbrood met quinoachocolademousse.

 

Dinsdag 25 oktober

Glenn uit Sleidinge

Glenn (26) uit Sleidinge werkt als arbeider en maakt plezier als hobby. Feesten en zich amuseren zit bij hem in het bloed. Dat verklaart bijvoorbeeld waarom Glenn regelmatig op de bühne staat als schlagerzanger. Zijn grote voorbeelden zijn Christoff, Frans Bauer en Willy Sommers, en dat zijn toch niet de minsten. Maar er is meer. Glenn is immers Prins Carnaval van heel België, een enorme eer die hem bijna op het niveau van de koninklijke familie brengt. Glenn vormt sinds een jaar een koppeltje met Miss Gent 2016, en dat kan zelfs Prins Laurent niet zeggen. Glenn heeft in een ver verleden hotelschool gevolgd, maar hij kwam tot de conclusie dat de horeca niets voor hem was. Dat verklaart misschien een beetje waarom hij vanavond zijn panna cotta niet zelf maakt, maar een kant-en-klare versie op tafel tovert. Aan de soep heeft Glenn ook niet zoveel werk, want hij heeft een speciale blender die niet alleen mixt, maar de soepgroenten ook kookt.

 

Woensdag 26 oktober

Carine uit Melle

Carine (49) uit Melle houdt van dansen en muziek en dat mag de hele wereld weten. In Komen Eten wil ze vanavond uitpakken met een enorme verrassing. Carine serveert namelijk een ‘fout menu’ en dat heeft enkele culinaire gevolgen voor haar gasten. Ze begint haar driegangenmenu namelijk met het dessert, serveert daarna het hoofdgerecht en eindigt de avond met het voorgerecht. Maar er gaat meer fout met haar foute menu dan gepland. De biscuit voor haar advocatentaart lukt niet helemaal, en er blijft slechts een klein stukje over om onder de vier gasten te verdelen. Over fout gesproken: Carine verkleedt zich als Tina Turner en danst in die vermomming met haar gasten de kabouterdans.

 

Donderdag 27 oktober

Eddy uit Bree

Eddy is een 59-jarige gepensioneerde mijnwerker op rust die niet meer werkt. Zijn grote uitlaatklep is muziek. Spelen in een bluesgroepje houdt hem jong en competitief. Eddy’s gasten proberen vanavond op zijn saxofoon en mondharmonica’s te spelen, waarop Adolphe Sax zich onmiddellijk omdraait in zijn graf. Gelukkig toont Eddy de Komen Eters hoe het wel moet. Samen met twee van zijn bandleden zet hij zijn beste muzikale beentje voor. Ook in de keuken wil Eddy zijn gasten omverblazen. Hij serveert niet alleen een zeevruchtenkrokantje, maar ook kip met een pikante chocoladesaus. Riskant, want Vlamingen zijn over het algemeen nogal conservatief in hun eetgewoonten…

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker SBS Belgium NV
Nena De Keersmaecker SBS Belgium NV
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde