Primeur in Komen Eten: kandidate annuleert in extremis deelname

Primeur in Komen Eten: kandidate annuleert in extremis deelname

Michael Lanzo vervangt in laatste instantie zieke Kimberly

Woensdag 7 oktober 2015 — Een nieuwe week van Komen Eten heeft een primeur in petto. Kimberly uit Temse komt op maandag en dinsdag nog gewoon eten bij Filip en Els, maar op woensdag moet ze in extremis verstek laten gaan. Gelukkig is de werelberoemde zanger Michael Lanzo bereid om in laatste instantie als waardige vervanger op te treden.

Filip uit Gent

De 46-jarige Filip uit Gent trapt een nieuwe week van Komen Eten af in stijl. Filip verdient de kost als verpleegkundige, maar ook af en toe als ober. Hij zou dus moeten weten hoe hij zijn gasten moet verwennen vanavond. Filip combineert een unieke persoonlijkheid met een stevige portie flair en kookt heel graag. Koken is voor Filip een manier om zich te uiten, een vorm van kunst zelfs. Zijn loft is ingericht volgens de wabi sabi-filosofie. Want kenners van de Japanse levensfilosofie weten dat wabi sabi het nieuwe feng shui is. Filip is een fervent verzamelaar van retro erotiek en stelt zijn collectie graag thuis tentoon. Benieuwd of zijn gasten hierdoor in de juiste stemming komen. Ook op culinair gebied wil Filip natuurlijk scoren en een blik op zijn menukaart, leert dat hij een erg trotse Gentenaar is. Als voorgerecht voorziet hij Gandaham met asperges, zijn hoofdgerecht is Gentse waterzooi en ook in zijn dessert pakt Filip uit met een typische Gentse specialiteit. Want zijn panna cotta zijn vergezeld van echte Gentse cuberdons.

Els uit Bredene

Els (47) woont aan het zeetje, in Bredene, maar is eigenlijk afkomstig uit de streek rond Dendermonde. Haar man is een kopie van de bekende Limburgse countryzanger Robby Longo, en daar is Els volledig toevallig ook fan van. Het grootste deel van Els’ vrije tijd gaat naar haar honden. Ze zorgt er zo goed mogelijk voor en legt ze graag in de watten. En als je dat voor honden kan, moet het voor Komen Eters ook lukken. Els gaat zelf niet vaak uit eten, behalve als er iemand jarig is, dan durft ze al eens de Chinese kaart te trekken. Vandaag laat ze China op culinair gebied links liggen, want Els kiest voor het oer-Belgische balletjes in tomatensaus als hoofdgerecht. Benieuwd of de combinatie van deze klassieker met de sympathie en spontaniteit van Els ook veel punten oplevert van haar gasten.

Kim uit Meldert

De 39-jarige Kim is een fiere korporaal in het Belgisch leger. Hij werkt ook geregeld als sous-chef in een keuken, dus kan al aardig wat kookervaring in de schaal werpen. Kim houdt van orde en netheid en kookt zonder morsen. Soldaat Kim vindt het belangrijk om zijn conditie op peil te houden en bestijgt in zijn vrije tijd graag zijn stalen ros. Of zijn dessert bijdraagt aan een goede conditie, moet nog onderzocht worden, maar het is in elk geval letterlijk en figuurlijk een mondvol. Een duet van rode en gele meloen, overgoten met Sambuca en verse munt en hoeve-ijs moet voor de apotheose zorgen van Kims menu. Net wanneer Kim helemaal op schema zit en zijn diner klaar is om verorberd te worden, laat Komen Eter Kimberly weten dat ze er niet bij kan zijn wegens ziekte. Gelukkig is er een waardige vervanger voorzien vanavond.

Michael Lanzo uit Lauwe

De verrassing van deze week is de 35-jarige wereldberoemde zanger Michael Lanzo. Belgiës Grootste Talent uit 2013 moet noodgedwongen Kimberly vervangen die gisteren forfait moest geven wegens ziekte. Michael Lanzo voorstellen is wellicht overbodig, maar hij won in 2013 Belgium’s Got Talent en combineert op een unieke manier het betere schlagerlied met klassieke muziek. Sfeer en ambiance zitten in Michaels genen en hij ontvangt zijn gasten vanavond in zijn kersvers café. Uiteraard presenteert Lanzo naast een lekker diner ook een van zijn liedjes en hij ziet zijn gasten al snel een bekende Poolse trein op gang trekken.

Addendum – Kimberly uit Temse

De 20-jarige Kimberly was helemaal klaar om haar gasten te verbluffen, maar zorgde voor een jammerlijke première in de Komen Eten-geschiedenis door noodgedwongen af te zeggen. Geveld door ziekte moet kapster Kimberly het koken op de laatste dag overlaten aan Michael Lanzo.