Ons eerste huis met Bartel Van Riet.

Ons eerste huis met Bartel Van Riet.

Over verbouwen. Over familie. Over winnen.

Bartel Van Riet heeft naast groene vingers ook nog eens twee rechterhanden, verdacht hoog opgestroopte mouwen en een liefdesverhouding met de waterpas, zo blijkt in Ons Eerste Huis. Vanaf maandag 7 november verbouwen drie koppels hun eigen huis op VIER, samen met hun ouders en schoonouders. Specialisten ter zake  bepalen wie van hen de hoogste meerwaarde kan creëren en dus een fikse duw van maar liefst 150.000 euro in de rug krijgt, waarmee ze een groot deel van hun lening kunnen terugbetalen.

Lang geleden dat er nog zo een hoge geldprijs te winnen viel met een televisieprogramma. Maar de uitdaging was ook nog nooit - fysiek en mentaal- zo zwaar. Wekenlang verbouwen met je ouders of schoonouders in een totaal te renoveren pand. Familie Wouters, familie Rousseau en familie Misseghers durfden dit avontuur aan. Dertien weken lang kan Vlaanderen hun verbouwperikelen, hun creativiteit en hun belevenissen volgen. Eind januari weten we welke familie de meeste meerwaarde kon creëren en wie de geldprijs wint. 

In de eerste aflevering van Ons Eerste Huis leren we de koppels en hun (schoon-) ouders beter kennen. Bartel Van Riet zorgt voor een eerste rondleiding in wat in tien weken hun nieuwe woning en droomhuis moet worden. We maken ook kennis met architect Peter Vermeulen en designer-architect Anouk Taeymans die wekelijks de duo’s adviseren en het eindresultaat beoordelen. Bartel kiest als eerste af te werken ruimte het kleinste maar daarom niet gemakkelijkste kamertje; het toilet. 

Ons Eerste Huis - Vanaf maandag 7 november om 20u35 op VIER. 

Familie Wouters

Leen (33) & Hans (35) kochten hun eerste huis in Zwijndrecht voor 165.000 euro.  Een charmant hoekpand dat vroeger nog een café geweest is.   

Leen (33) en Hans (35) zijn vier jaar samen, wonen momenteel nog in Berchem, maar hebben onlangs een eerste huis gekocht in Zwijndrecht. Leen is afkomstig uit West-Vlaanderen, werkt als bediende en is fotografe in bijberoep.  Ze heeft dan ook een heel eigen creatieve stijl voor ogen voor hun nieuwe woonst. Gelukkig is Hans loodgieter van opleiding en komt zijn kennis van pas bij hun eerste verbouwavontuur.

De ouders van Leen hebben samen drie kinderen en besloten om hun jongste dochter en haar vriend met raad en vooral met daad bij te staan in dit waanzinnige proces. Eric (64) en Rita (65) zijn beide gepensioneerd en rasechte Bruggenaars. Veel ervaring in sloop- en renovatiewerk hebben ze niet, maar ze doen er alles aan om Hans en Leen zo goed mogelijk te helpen en zo kans te maken op de 150.000 euro.  

Familie Rousseau

Sanne (26) en Nick (28) kochten hun eerste huis in Rieme voor 160.000 euro. Een halfopen woning die al deels verbouwd werd.  

Sanne (26) en Nick (28) zijn vier jaar samen. Sanne is zorgkundige in een rusthuis en Nick werkt als ploegbaas in de haven van Gent. Hun hondje Chantie verhuist meteen mee naar hun nieuwe huis in Rieme en moet dus ook af en toe een stofmasker dragen. Nick en Sanne zijn echte huismussen en brengen veel tijd door met hun familie. Ze gaan deze uitdaging aan samen met de ouders van Nick. Bert (56) werkt ook in de Gentse haven en Martine (58) is erfgoedbewaakster in het Gents stadsmuseum. Samen gaan ze voor een gezellige woning met een landelijke maar toch moderne toets.

 Familie Misseghers

Julie (24) en Karel-Jan (26) kochten een rijhuis in Gentbrugge voor 202.500 euro.

 Julie en Karel-Jan zijn het jongste koppel en  zijn  vier jaar samen.  Ze huren momenteel een huisje in Gent. Julie studeerde communicatie en Karel-Jan is IT-consulent. Van verbouwen kennen ze niet heel veel.  De ouders van Karel-Jan hopen samen met hun zoon en schoondochter het rijhuis te verbouwen tot een eigentijdse woning met een vintagelook. Mama Ingrid (60) baat haar eigen B&B uit en stiefvader Koen (61) is directeur van een instelling van bijzondere jeugdzorg.  

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde