Onmiddellijk prijs in eerste Komen Eten-week van nieuw seizoen

Onmiddellijk prijs in eerste Komen Eten-week van nieuw seizoen

Geslepen messen en gepeperde discussies in nieuw seizoen van Komen Eten

Woensdag 19 augustus 2015 — De bekendste kookwedstrijd van het land is terug. Met andere Komen Eters, hippe gerechten, baanbrekende tafeldekkingen en soms ook vuurwerk. Nog steeds voorzien van deskundig commentaar van Herman Verbruggen. Zorgen de gasten voor gepeperde discussies of worden het zoutloze gesprekken? Schuiven ze aan met geslepen messen of is de sfeer eerder bot?

In de eerste week is het in elk geval al onmiddellijk prijs, want de gasten trekken vroeg in het seizoen al een eerste polonaise in gang.

Nieuw seizoen van Komen Eten, vanaf 31 augustus van maandag tot donderdag om 20u05 op VIER.

Max uit Wilrijk

De 23-jarige Max heeft de eer een splinternieuw Komen Eten-seizoen te openen. Max is een echt feestbeest, op de dansvloer ook wel party animal genoemd, en is een liefhebber van het bruisende nachtleven en van de bijhorende drankjes en danspasjes. Volgens Max moet hij het onderste uit de kan proberen te halen, want het is nu of nooit meer. Hij is happy single, maar is naar eigen zeggen wel op zoek naar het juiste dekseltje dat past op zijn lekkere potje. Wanneer hij ontdekt dat alle gasten vanavond vrijgezel zijn, transformeert hij ogenblikkelijk in een echte gentleman die weet hoe hij de dames kan charmeren. Max woont nog bij zijn ouders en zal dus ook daar zijn gasten ontvangen. Hij doet dat helemaal in ‘Max-style’, tegen alle klassieke regels in en zonder recepten. Minstens zo belangrijk als het eten dat hij voorschotelt, vindt Max de (overvloedige) aanwezigheid van drank. En mocht Max door het vullen van al die glazen wat extra afwas hebben, is dat geen enkel probleem. Want die laat hij met de glimlach voor moederlief.

Magali uit Oudegem – Dendermonde

Beroepsmatig is Magali (24) kassierster , maar de zondagen zijn voor haar heilig. Dan beleeft ze immers quality-time met haar familie in het dorpscafé. Magali heeft het hart op de tong en houdt van lachen en zeveren. Ze is een supertrotse mama van een dochter. Magali beweert dat zij in levende lijve bewijst dat verstand met de jaren komt, want haar wilde jaren liggen definitief achter haar. Haar grootste troef, naast haar wel erg mysterieuze menu, is Magali’s gastvrijheid. Een paard in de gang zorgt ervoor dat de gasten de allereerste polonaise van het nieuwe seizoen in gang trekken.

 Dirk uit Schoten

De 45-jarige Dirk is een entertainer pur sang. Hij is echt gemaakt voor ambiance en feestjes, dus de punten voor sfeer en gezelligheid zouden geen probleem mogen vormen vanavond. Dirk leeft in de wondere wereld van de kinderanimatie en kan dus met recht en reden verkondigen dat het feest is waar hij komt. Thuis beschikt Dirk over een heuse showbizzkamer, om puur professionele redenen. Ook de rest van het huis is behoorlijk party-proof want er vinden gemiddeld twee feestjes per week plaats ten huize Dirk. Om het ook voor de smaakpapillen van zijn gasten tot een groot feest te maken, rekent Dirk op zijn cryptisch omschreven menu. Hij serveert groene boswandeling langs de rivier als voorgerecht, gebakken pernil op Renaissance wijze als hoofdgerecht en een trio van tongstreling, de verleiding en brandende hartstocht als dessert.

Melissa uit Maasmechelen

De 31-jarige Melissa sluit de eerste Komen Eten-week af in stijl. Deze Italiaanse schone is kapster en moet per definitie dus sociaal aangelegd zijn; een troef in Komen Eten. Het mag gezien haar roots niet verbazen dat Melissa kiest voor een volledig Italiaans menu waarop ravioli, scallopina en mascarpone pronken. Voor de tafeldekking krijgt Melissa hulp van haar 8-jarig dochtertje. Een portret van Melissa’s vader – papito voor de vrienden – neemt een prominente plaats in de living in. Vooral Max is onder de indruk van het hoge godfather-gehalte van papito, inclusief zijn sigaar. Melissa trakteert haar gasten niet enkel op een diner , maar ook op een fotoshoot, en daar horen tegenwoordig duckfaces en selfies bij.

Dirk
Dirk
Magali
Magali, Max, Dirk en Melissa
Magali, Max, Dirk en Melissa
Max
Max
Melissa