Nog een keer terug naar Terug naar eigen land.

Nog een keer terug naar Terug naar eigen land.

Martin interviewt morgen zijn medereizigers om 21u55 op VIER.

Drie maanden geleden kwam Martin Heylen Terug naar eigen land. Achteraf bleek het één van de meest intense reizen in het leven van Ish, Bert, Margriet, Zuhal, Veroniek en Jean-Marie. Bijna twintig dagen en duizenden kilometers waren ze samen onderweg.
Van tropische hitte naar bar winterweer reisden ze doorheen zestien landen in de voetsporen van mensen op de vlucht. De discussies waren hard. En ook de kijkers thuis lieten hun mening horen op sociale media met meer dan 16.000 tweets en online berichten. Het programma bereikte op VIER de helft van alle Vlamingen en de integrale afleveringen werden ook heel intensief online herbekeken want meer dan 100.000 keer opgevraagd.
Het houdt ons dan ook allemaal bezig; de grootste vluchtelingencrisis sinds de tweede wereldoorlog. Nu alle afleveringen zijn uitgezonden zoekt Martin zijn medereizigers voor de laatste keer op. Om te weten hoe zij en hun omgeving op deze intense beleving terugkijken.

Martin Heylen: "Het was heel intens om dit programma te maken. De aanhoudende stroom van reacties wijst erop dat deze documentaire de discussie over de meest actuele problematiek van deze tijd heeft verbreed.We hebben nooit de pretentie gehad om een oplossing aan te reiken, wel om op een zo intens mogelijke manier een breed publiek te informeren en vooral om begrip los te weken voor mensen op de vlucht, zowel bij kijkers als bij beleidsmakers. Dan pas kan immers met gevoel en verstand over een oplossing worden gepraat."

Het programma Terug naar eigen land wordt in Vlaanderen gemaakt door productiehuis Warner Bros voor VIER. Het programma werd zopas genomineerd voor beste TV-documentaire op het TV-festival Docville.

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde