Nieuwe VIER-programma’s KROOST en TOPDOKTERS meteen genomineerd voor SABAM/ARTES-AWARDS

Nieuwe VIER-programma’s KROOST en TOPDOKTERS meteen genomineerd voor SABAM/ARTES-AWARDS

uitreiking op 1 december 2015

Woensdag 7 oktober 2015 — Nieuwe VIER-programma’s KROOST en TOPDOKTERS meteen genomineerd voor SABAM/ARTES-AWARDS

Twee programma’s die in 2014 ontwikkeld werden voor de zender VIER, TOPDOKTERS van productiehuis Woestijnvis en KROOST van programmamaker Eric Goens/productiehuis Het Nieuwshuis, zijn meteen genomineerd in de categorie beste documentaire reeks van SABAM. Op 1 december 2015 worden in de Handelsbeurs in Gent voor de tweede keer de Nederlandstalige SABAM/ARTES AWARDS uitgereikt. Dit jaar gaat het om Vlaamse producties uitgezonden of gereleased in de periode juni 2013/juni 2015.

Kroost is een Vlaamse documentairereeks dat het leven van bekende Vlamingen uit de politiek, sport en cultuurwereld volgt. Zo kwamen onder andere Niels Albert, Elio Di Rupo, Tom Boonen, Jan Mulder, Maggie De Block, Charles Michel, Koen Wauters maar ook vele anderen met hen aan bod. Kroost werd voor het eerst uitgezonden in het voorjaar van 2014 en een derde seizoen wordt verwacht in 2016. 

Topdokters van productiehuis Woestijnvis volgt Vlaamse topdokters van heel dichtbij in de uitoefening van hun uitzonderlijke beroep. Het programma startte in het voorjaar van 2014 en kende reeds twee seizoenen op VIER. In 2016 brengt de zender ook een derde seizoen.  

De volledige lijst genomineerden in alle vijftien categorieën zal volgende week bekend gemaakt worden. Op 1 december 2015 kennen we de winnaars van de SABAM/ARTES AWARDS.