Na Callboys , Gent-West en De Dag: nieuwe fictiereeks 'Grond' in de maak voor VIER.

Na Callboys , Gent-West en De Dag: nieuwe fictiereeks 'Grond' in de maak voor VIER.

Het Mediafonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft groen licht gegeven aan VIER en productiehuis Lunanime om een nieuwe fictiereeks te ontwikkelen: ‘Grond’. De serie gaat over twee broers uit Vilvoorde die met een geniaal idee de begrafeniswereld op hun kop zetten.

De nieuwe 8-delige serie wordt ontwikkeld naar een idee van Zouzou Ben Chikha, en wordt geschreven door Dries Heyneman, Wannes Cappelle en Zouzou Ben Chikha. Wannes Cappelle en Dries Heyneman waren ook al co-scenarist bij de populaire tv-serie ‘Bevergem’.

Lunanime, de productietak van de Lumière Groep, is de hoofdproducent en heeft de ambitie om de VIER-serie als een internationale co-productie te financieren én te produceren. Zowel Nederland, Duitsland en Noorwegen hebben hun belangstelling reeds geuit.

‘Grond’ krijgt nu scenariosteun van het Mediafonds. De opnames zijn gepland in 2019, na het afronden van de financiering met verschillende partners zal de serie ten vroegste in 2020 op VIER te zien zijn.

Intussen werkt Jan Eelen voor VIER aan een tweede reeks van ‘Callboys’ (FB0/Woestijnvis). Productiehuis Marmelade draait momenteel voor VIER een tweede seizoen rond de vrouwengevangenis ‘Gent-West’, die begin volgend jaar op VIER voor het eerst te zien is. Jonas Geirnaert en Julie Mahieu werken vandaag hun gloednieuwe reeks De Dag (FBO/Woestijnvis) af.
Programmadirecteur Annick Bongers is erg opgetogen met de scenariosteun voor ‘Grond’. ‘Deze serie past perfect in de langetermijnstrategie van VIER: dit is fictie die het verschil maakt. Zoals Callboys verraste, en dat ook in een tweede seizoen zal doen. Terwijl De Dag een compleet nieuwe vertelstijl brengt, en een studioreeks als Gent-West minstens twee seizoenen lang op VIER voor een gevarieerd maar vooral confronterend kwalitatief fictie-aanbod zorgt. Met de keuze voor vier heel erg verschillende hedendaagse fictiereeksen zal VIER de komende jaren zich nog meer uitgesproken profileren middenin een Vlaamse samenleving die gevarieerder is dan ooit.”

Contacteer ons
Lies Maesschalck SBS Belgium NV
Lies Maesschalck SBS Belgium NV
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde