"Mijn mama is ontgeest. Ik wil haar enkel nog mooie momenten geven."

"Mijn mama is ontgeest. Ik wil haar enkel nog mooie momenten geven."

Kathleen Aerts in Kroost, maandag 29 augustus om 21.30 op VIER

Zondag 28 augustus 2016 — Vrijdag bracht Kathleen haar eerste Zuid-Afrikaanse single - Die Roos-  uit. Het is een breekbare versie van het origineel geworden. Programmamaker Eric Goens reisde voor Kroost naar Paarl, bij Kaapstad. Naar het nieuwe thuis van Kathleen Aerts, haar man Steven en hun twee zoontjes, Jay en Lewis. Maar ook de nieuwe thuis van Maria, de moeder van Kathleen. Kroost is erbij wanneer Kathleen de eerste opnames van haar nieuwe single maakt en haar eerste optredens voor een Zuid-Afrikaans publiek geeft.
Ze heeft geen waanzinnige ambities zo ver van huis, maar de focus is er wel. De soundmixshow maakte decennia geleden het podiumbeest in haar wakker en sinds die dag is ze niet meer gestopt met zingen. Kleine zalen werden grote zalen. Kathleen werd K3…en elf jaar later weer Kathleen. Dochter van Maria.
Begin 2005 overlijdt de vader van Kathleen. Haar moeder komt de klap nooit te boven. Wat eerst een depressie lijkt wordt een paar jaren later een keiharde diagnose. Haar moeder lijdt aan jong-dementie. “Mijn mama is ontgeest. Het is een  gruwelijke ziekte. Ik wil haar enkel nog mooie momenten geven.”

Het verhaal van Kathleen Aerts, morgen 29 augustus om 21.30 in Kroost.

Zo zag je Kathleen Aerts nog nooit

Lies Maesschalck SBS Belgium NV