“Mensen met obesitas eten niet meer dan u en ik.”

“Mensen met obesitas eten niet meer dan u en ik.”

Topdokters - Aflevering 4

Topdokters kijkt in het hoofd en hart van specialisten en biedt een unieke blik achter de schermen van de medische wereld.

 

De helft van de Belgen kampt met overgewicht. Toch kunnen mensen met de ziekte obesitas vaak op weinig begrip rekenen. Op zijn raadpleging ziet obesitaschirurg Dr. Matthias Lannoo een jonge vrouw die al jaren het gevecht tegen de kilo’s verliest. Dieetpogingen kunnen niet voorkomen dat de vrouw blijft aankomen en een risico loopt op nog talrijke andere ziektes. Samen met het obesitasteam beslist Dr. Lannoo een sleeve-operatie uit te voeren bij de jonge vrouw. Hierbij wordt het deel van de maag verwijderd dat het hongerhormoon aanmaakt.

 

In Gent doet Prof. Tessa Kerre er alles aan om een 36-jarige patiënt met leukemie te helpen.  Door een virus is de man erg verzwakt, wat er kan op wijzen dat de stamceltherapie die hij enkele maanden geleden kreeg om de leukemie te bestrijden, niet aanslaat.

 

Bij longchirurg Prof. Dirk Van Raemdonck moet een patiënte voor de vierde keer onder het mes om een terugkerende longtumor te laten verwijderen. Prof. Van Raemdonck wil zoveel mogelijk longfunctie overhouden.  Topdokters botsen dagelijks op de grenzen van de geneeskunde.  Hoever kunnen en willen artsen en patiënten gaan als er aan levenskwaliteit moet ingeboet worden? In de race voor het lang leven blijven dokters een baken van vertrouwen voor elke patiënt.

Topdokters - Morgen om 20u35 bij VIER

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde