Meester, het begint weer!

Meester, het begint weer!

De Rechtbank, vanaf 20 augustus op VIER.

Het nieuwe en achtste seizoen van De Rechtbank opent de zitting in de correctionele rechtbank van Brussel. Een man wordt vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn vriendin. Sindsdien heeft hij geen omgangsrecht meer met zijn dochter. De man beweert dat het om zelfverdediging gaat.


Voor het vredegerecht in Antwerpen tracht Van Loon te bemiddelen in een zaak waarbij een man zijn huur voortijdig  opzegt, maar zijn huurwaarborg niet terugkrijgt. De verhuurder eist daarbovenop ook een fikse opzeggingsvergoeding.

En in de correctionele rechtbank van Brugge wordt een jonge man vervolgd voor het bezit, verkoop en gebruik van cannabis. Weymiens zal beslissen of hij een tweede kans krijgt of niet.


De Rechtbank toont dit najaar opnieuw op unieke wijze de werking van justitie op het niveau van de burger. De rechtszaken ontvouwen zich voor de ogen van de kijkers, die samen met de rechters de beklaagden en rechtzoekenden observeren. In dit nieuwe seizoen zien we opnieuw een tiental magistraten aan het werk. In Antwerpen, Brussel, Tongeren, Leuven en Brugge, maar ook over de taalgrens. In Dinant oordeelt onderzoeksrechter Gilson over de toekomst en in La Cité Ardente bestraft politierechter Dessart o.a. overdreven snelheid, dronkenschap en vluchtmisdrijf.

De Rechtbank, vanaf 20 augustus elke maandag om 20u35 op VIER.

 

De Rechtbank opent opnieuw haar deuren

Braccio, Tongeren.
Braccio, Tongeren
Gilson, Dinant
Gilson, Dinant
Seressia, Brussel
Seressia, Brussel
Weymiens, Brugge
Putteman, Vilvoorde
Stinckens, Leuven
Dessart, Luik
Van Loon, Antwerpen
Salembier, Brugge
Wittouck, Brugge
Lies Maesschalck SBS Belgium NV