Marina Wally in Komen Eten

Marina Wally in Komen Eten

Maar ook plezante Thijs, Italiaanse Shana en selfmade Sammy

In een nieuwe week van Komen Eten krijgen Thijs uit Zele, Shana uit Maasmechelen en Sammy uit Rotselaar een BV als gaste aangeboden. Niemand minder dan Marina Wally ontpopt zich tot Komen Eter.

Thijs uit Zele

Maandag 4 april

De 32-jarige Thijs uit Zele mag deze nieuwe Komen Eten-week op gepaste wijze van een feestelijke opening voorzien. Thijs is een en al vrolijkheid, zijn job als arbeider heeft hij nog geen dag tegen zijn zin gedaan. Zijn Komen Eten-gasten wil Thijs op een echte knalavond trakteren, en daarvoor schuwt hij het gebruik van humor niet. Het liefst zou Thijs met Lesley-Ann Poppe aan tafel zitten, maar het lot is hem nog veel gunstiger gezind. Hij mag niemand minder dan Marina Wally verwelkomen in zijn nederige stulp. Thijs herkent de dochter van Eddy niet op het allereerste gezicht, maar wanneer duidelijk wordt wie er aan zijn tafel zit, kan zijn geluk niet meer op. Winnen is trouwens niet belangrijk voor Thijs, net zo min als etiquette, als het maar plezant is.

Shana uit Maasmechelen

Dinsdag 5 april

Het groenste blaadje in deze fantastische Komen Eten-week is de 23-jarige Shana uit Maasmechelen. Zoals het een Italiaanse deerne betaamt is Shana een echt mama’s kindje. Daarom woont ze net als haar broertjes en zus nog thuis. Op haar eentje wonen is nog niets voor haar, dat zou veel te saai zijn, vindt ze. Shana walst als een Italiaanse tornado door de keuken. Als ze kookt, moet het vooruit gaan, zonder tijdverlies of getreuzel. Met haar deelname wil Shana bewijzen dat jonge meisjes net zo goed kunnen koken als oudere meisjes. Op het menu staat er uiteraard pasta, en om die te verorberen mogen de gasten volgens de Italiaanse traditie natuurlijk geen mes gebruiken. Shana heeft ook nog een fameuze verrassing voor haar Komen Eters, een echte fotograaf komt foto’s van hen nemen, met een  fototoestel waarschijnlijk.

Marina Wally uit Zelzate

Woensdag 6 april

Moeten we Marina Wally (58) nog voorstellen? Als dochter van de enige echte Voice of Europe groeide Marina op in de spotlights en kreeg ze het zingen en dansen met de paplepel ingegeven. Marina ziet haar deelname aan Komen Eten als een levensgroot eerbetoon aan haar vader Eddy. De opnames vonden plaats enkele weken voor zijn overlijden. Haar vader betekent alles voor Marina. Hij is haar coach, haar beste vriend, haar grote steun en toeverlaat. Marina kookt vanavond in het ouderlijk huis, om de herinnering levend te houden. De villa in Zelzate is bijna een museum, zoveel prachtige herinneringen zijn er verzameld. Alle Komen Eten-gasten hebben voor de gelegenheid natuurlijk hun allermooiste kostuum bovengehaald. De avond kan niet anders dan in een fantastisch feest eindigen vol gezang, gelach en gedans.

Sammy uit Rotselaar

Donderdag 7 april

Sammy (46) uit Rotselaar is een selfmade zakenman die kachels en haarden aan de man brengt. Op die manier zorgt hij niet alleen figuurlijk voor warmte in de Vlaamse huiskamers. Maar na de werkuren komt Sammy pas echt tot leven. Als uit de hand gelopen hobby heeft hij als Sammy Moore een volwaardige zangcarrière. Hij is een showbeest in hart en nieren. Daar heeft Sammy niet altijd een microfoon voor nodig.  Overal waar hij komt, barst hij in zingen los en ontstaat er een spontaan feestje. Zijn Komen Eten-gasten vermoeden bij Sammy zuiderse roots, en dat is niet helemaal onterecht. Zijn vader was immers een Marokkaan, en als eerbetoon aan hem put Sammy vanavond uit de rijke Marokkaanse keuken. Dat zijn gasten daarvoor soms wat langer moeten wachten, zullen ze er met de glimlach bij moeten nemen. Om de week op gepaste wijze feestelijk af te sluiten, trakteert Sammy zijn gasten op een zangstonde in zijn kelder. Waar is dat feestje? In Komen Eten is dat feestje!

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde