"Mannen kiezen voor symmetrische vrouwen. Ik weet niet of mijn vrouw perfect symmetrisch is, maar de kleine afwijkingen maken het soms wat spannender."

"Mannen kiezen voor symmetrische vrouwen. Ik weet niet of mijn vrouw perfect symmetrisch is, maar de kleine afwijkingen maken het soms wat spannender."

Morgen in Topdokters

In de tweede aflevering maken we uitgebreid kennis met Prof. Koenraad Van Landuyt, vader van vier dochters, kweker van eigen kiwi’s, amateurfotograaf én plastisch chirurg. Een vrouw waar voor de tweede maal borstkanker bij is vastgesteld komt bij hem op consultatie. Prof. Van Landuyt zal bij haar een borstreconstructie met eigen weefsel uitvoeren, een techniek die hij samen met zijn Gentse collega’s ontwikkeld heeft en wereldwijd gezien wordt als de gouden standaard. Tijdens zo’n operatie komen internationale chirurgen vaak assisteren, wat voor heel wat animo zorgt.

Prof. Mathieu Vandenbulcke is ouderenpsychiater en volgt een 63-jarige man op die al 6 jaar jongdement is. Jongdementie is een ongeneeslijke ziekte die niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de partner grote veranderingen met zich meebrengt. Genezen kan Prof. Vandenbulcke niet, maar als het koppel zich ondanks alles behoorlijk goed voelt, is dat voor hem alvast een succes.

Helemaal anders ligt het voor een jonge vader waarbij teelbalkanker is vastgesteld. Genezen is voor hem de enige optie. Hiervoor rekent hij op de hulp van Prof. Sylvie Rottey, een medisch oncologe die ervoor zorgt dat kankerpatiënten de juiste behandeling krijgen.

Een nieuwe aflevering van Topdokters - morgen om 20u35 op VIER.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde