Mama Mia! Italiaans keukengeweld op het menu in Komen Eten

Mama Mia! Italiaans keukengeweld op het menu in Komen Eten

27/2 - 2/3

De nieuwe Komen Eten-week wordt deze keer afgetrapt door de benjamin van de bende: de 17-jarige Stefano uit Genk. Stefano is gepassioneerd door koken en wil zijn gasten omver blazen met enkele Italiaanse specialiteiten. Gelukkig kan de jonge kok rekenen op de hulp van zijn mama en zus wanneer het dreigt mis te lopen... Miranda (61) uit Zulte is een echte levensgenieter die verzot is op lekker eten en organiseert een prachtige avond vol sfeer en gezelligheid. Ook de 60-jarige Marianne uit Retie doet mee voor de ambiance. Naast een lekker driegangenmenu trakteert Marianne haar gasten ook op een fysieke verrassing: karate. Werner (56) uit Nieuwpoort baat samen met zijn man een bed & breakfast uit. De echtgenoot van Werner is bovendien kunstenaar en hij zorgde voor een esthetisch verantwoorde, maar raadselachtige menukaart...

Telkens van maandag t.e.m. donderdag om 19u50 op VIER.

 

Stefano uit Genk

​Maandag 27 februari

De 17-jarige Stefano werkt als pizzaiolo in een Italiaans eetcafé. Hij kan er naar hartenlust pasta’s en pizza’s maken en dat is het liefste dat hij doet. Ook in Komen Eten wil de jonge kok-in-opleiding stevig uitpakken met Italiaanse specialiteiten allerhande. Zoals het een echte Italiaan betaamt, is Stefano’s mama alles voor hem. En dat is wederzijds, ze doet er alles aan om zoonlief vanavond te laten schitteren. Ook Stefano’s zus moet vandaag in actie schieten wanneer de verse pasta van broerlief lijkt te mislukken. Met een lading gedroogde tagliatelle zorgt ze ervoor dat Stefano’s hoofdgerecht met eekhoorntjesbrood toch geserveerd kan worden. Als voorgerecht krijgen zijn gasten de Italiaanse klassieker melanzane alla parmigiana voorgeschoteld en als dessert een ijskoude semifreddo met hazelnoten. Mangiare!

 

Miranda uit Zulte

Dinsdag 28 februari

Miranda (61) uit Zulte is wat je noemt een echte levensgenieter. Ze houdt ervan weg te gaan met de mobilhome en onderweg zorgt ze dat ze lekker kan eten en drinken. Ook haar man en haar hondje Boomer mogen meegenieten van die zalige uitstapjes. Boomerke heeft overigens een speciaal plekje in haar hart. Zo is het beestje de ideale danspartner voor zijn bazin. Miranda serveert haar gasten een stevig aperitief, en dat blijkt een prelude voor een prachtige avond vol sfeer, gezelligheid en lekker eten. Als voorgerecht heeft Miranda gekozen voor sint-jakobsnoten, maar Komen Eten-gast Stefano vindt dat er weinig noten op het bord te zien zijn. Het hoofdgerecht bestaat uit parelhoen en het dessert is mangosorbet.

 

Marianne uit Retie

Woensdag 1 maart

Marianne uit Retie is 60 jaar en ze doet mee voor de ambiance en de gezelligheid. Beroepshalve baat ze een kledingwinkel uit voor vrouwen met een maatje meer, uit haar uitgebreide collectie kiest ze zelf ook een mooi ensemble voor deze week. Marianne woont in een prachtig huis dat haar overleden eerste man met zijn eigen handen heeft gebouwd. Wanneer Komen Eten-gast Stefano hoort dat hij naar de Kempen moet, zorgt dat voor verwarring, want hij denkt dat de Kempen “een heel grote camping is”. Ook de Nederlandse roots van de gastvrouw zorgen bij de jonge Genkenaar voor verwarring, want hij “wist niet dat er in België ook Hollands wordt gesproken”. Behalve een lekker driegangenmenu trakteert Marianne haar gasten ook op een fysieke verrassing: een karate-instructrice toont hen hoe ze een houten plankje met een welgemikte mep doormidden kunnen slaan.

 

Werner uit Nieuwpoort

Donderdag 2 maart

De 56-jarige Werner uit Nieuwpoort staat eigenlijk niet zo graag in de keuken. Het koken doet hij nog wel graag, maar de afwas is er voor hem vaak teveel aan. Voor Komen Eten zal hij natuurlijk een uitzondering moeten maken om zijn gasten op een lekker menuutje te trakteren. Na vier dagen vol smakelijk eten en drinken trekt Werner zich enkele dagen terug in de fitness om de overbodige kilo’s er opnieuw af te trainen. Werner ontvangt zijn Komen Eters in zijn kleine paradijs in Nieuwpoort. Samen met zijn man baat hij er een bescheiden bed & breakfast uit. De echtgenoot van Werner is bovendien kunstenaar en hij zorgde voor een esthetisch verantwoorde maar raadselachtige menukaart. Om deze fijne week feestelijk af te ronden nodigt Werner zijn gasten uit om rustig een baantje te zwemmen in zijn mooi verlichte zwembad. Helaas wordt de rust snel verstoord door een iets te enthousiaste Stefano…

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde