Luc Haekens wil op bezoek bij de koning...

...maar hoe bereikbaar is hij?

Luc Haekens heeft morgen maar één doel voor ogen. In de laatste aflevering van De Blauwe Gids wil hij op bezoek bij de koning. Maar hoe bereikbaar is hij? En wie heeft een rechtstreekse lijn met Koning Filip?

In de laatste aflevering haalt Luc Haekens alles uit de kast om een gezellige babbel met ons Belgisch vorstenpaar te versieren. Kwestie van een mooi orgelpunt op De Blauwe Gids te zetten. Hij roept de hulp in van al zijn adellijke vrienden en zelf schrijft hij een lange brief aan de Koning. 

In afwachting van een - volgens Luc zo goed als zekere - afspraak met koning Filip heeft hij een ontmoeting met een andere koning: Simeon de tweede, voormalige koning van Bulgarije. Misschien niet direct de meest bekende koning, maar wel degelijk een koning en dus helemaal op zijn plaats in De Blauwe Gids. 

En dan is er ook nog een rechtstreekse afstammeling van keizerin Sissi. Zo goed als niemand weet dat zij gewoon in Brussel woont. Luc Haekens uiteraard wel. Hij legt al zijn redenaarstalent in de schaal om haar aan tafel te krijgen voor een exquis etentje. 

En dan maar wachten op dat telefoontje van koning Filip. 

Het mag uiteraard ook koningin Mathilde zijn.

De Blauwe Gids - Morgen om 21u bij VIER

Contacteer ons
Barbara Salomon Persvoorlichter VIJF
Barbara Salomon Persvoorlichter VIJF
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde