Lichaam Jeroom gekaapt door vrouw Elodie

Lichaam Jeroom gekaapt door vrouw Elodie

Fake news 3.0: Jeroom slachtoffer van next level deepfake-video in Control Pedro

Story image

In de achtste aflevering van Control Pedro schuiven Cath Luyten, Bockie De Repper, Jonas Geirnaert en Jeroom Snelders aan de lopende meter muntjes in de digitale grabbelton van het internet. Met hun grijpgrage handen pakken ze het fenomeen van deepfakes vast, een vorm van fake news waarbij het gezicht van de ene persoon softwarematig vervangen wordt door het gezicht van iemand anders. In Control Pedro gaan ze zelfs nog een stapje verder met proefkonijn Jeroom: via de nieuwste technologie kapen ze samen met zijn vrouw Elodie Ouedraogo zijn volledige lichaam ...

Story image

Zou je ’t doen, een doos kopen op het internet voor bedragen tot 30.000 euro zonder vooraf te weten wat de inhoud is? Zogenaamde ‘mystery boxes’ worden alleszins massaal gekocht op websites als bol.com en tweedehands.be. Pedro test de hype, met een pijnlijke verrassing voor Jonas Geirnaert tot gevolg.

Story image

Bockie de Repper blijkt zeer getalenteerd, maar dankzij het internet kan iedereen leren dansen. Zo zijn er apps die de dansinstructeur aan de hand van augmented reality tot in je huiskamer brengen. Al lijkt het erop dat voor gepatenteerde stijve harken Jonas en Jeroom alle hulp te laat komt.

Story image

Verder komt er nog meer schaamrood aan te pas als blijkt wie de mystery guest is, gaat Jeroom met placenta aan de slag, en raakt Jonas Geirnaert bijna zijn vinger kwijt.

Control Pedro - elke donderdag om 16.00 op VIER.be en om 21.35 op VIER

Niels Pittevils Persverantwoordelijke VIER, VIJF & ZES

 

Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde