Kristina presenteert dessert op eigen lichaam

Kristina presenteert dessert op eigen lichaam

Unieke presentatietechniek in nieuwe week van Komen Eten

Woensdag 23 september 2015 — In een nieuwe week van Komen Eten serveert Toon uit Destelbergen een kip met een potje kruiden in de poep, presenteert Kristina uit Bouwel het dessert op haar eigen lichaam, nodigt Erwin een stuntman uit en sluit Fransje de week af in een sprookjeshuis.

Toon uit Destelbergen

De 34-jarige Toon wil met zijn deelname aan Komen Eten bewijzen dat niet alle homo’s springerige relnichten zijn. Want dat is volgens Toon het beeld dat bij te veel mensen leeft. Hij omschrijft zichzelf als vrolijk, sympathiek, punctueel en stressbestendig en zal vanavond moeten bewijzend dat hij dat ook echt allemaal is. Op culinair gebied wil Toon scoren met een gin als aperitief. Dat mag niet verbazen, want Toon is immers de uitbater van een hippe en trendy gin- en cocktailbar in Gent. Het hoofdgerecht dat Toon aanrukt is een kip geserveerd met een potje kruiden in de poep. De kruiden worden als het ware geïnjecteerd in de kip voor een hemelse smaak. Of zijn gasten Toon ook belonen met hemelse punten, valt nog af te wachten.

Kristina uit Bouwel

Kristina (39) is verkoopster en heette in een vorig leven Kris, maar toen ging ze nog als man door het leven. Ondertussen is Kristina een flamboyante dame die haar gasten vanavond goedgezind van tafel wil zien vertrekken. Haar grote idool is wijlen Anna Nicole Smith, de playmate die in 2007 op 39-jarige leeftijd het leven liet. Kristina staat zelfs officieel ingeschreven als Kristina Anna Nicole. Kristiana’s levensmotto is kort en krachtig: “Enjoy life”. Die leuze staat ook te lezen op haar menu van vanavond. En op dat menu pronkt rundsstoofvlees als hoofdgerecht, maar het is vooral haar dessert dat tot de verbeelding spreekt. Dat is een fruitbuffet dat Kristina serveert op … zichzelf. Ze speelt zelf levend dienblad en voegt live aan tafel slagroom toe aan haar waren. De gasten van vanavond zullen niet kunnen beweren dat Kristina niet genoeg aanwezig was aan tafel.

Erwin uit Kapellen

Erwin is 46 jaar oud en beroepsmatig actief als bewakingsagent. Daarnaast is Erwin ook creatief in de weer als schilder en als ontwerper van tattoos. Speciaal voor de gelegenheid en om zijn gasten op gepaste wijze te verwelkomen, schildert Erwin karikaturen van zichzelf en de andere Komen Eters op het raam. Een andere hobby van Erwin is het verzamelen van Bekende Vlamingen. Iemand mag nog maar net tot het BV-schap verheven zijn, of Erwin staat er al mee op de foto. Daardoor staat zijn huis ondertussen vol met portretten van bekende en iets minder bekende landgenoten. En de plaatsjes die dan nog over zijn, vult Erwin op met andere curiosa, memorabilia en prularia. Naast een sfeervolle inrichting is het bij Komen Eten natuurlijk minstens even belangrijk om lekker te koken en daarvoor zoekt Erwin zijn inspiratie in Duitsland en Oostenrijk.  Links en/of rechts wordt zijn menu spottend omschreven als ‘après-ski-eten’, maar wie kan er neen zeggen tegen een lekkere Salzburger Bierfleisch mit Spätzle und Salat. Inrichting en eten zit dus al snor bij Erwin en als surprise act voorziet hij een stuntshow, gebracht door de bekendste stuntman van Vlaanderen: Olivier Bisback.

Fransje uit Arendonk

De 53-jarige Fransje is afkomstig uit Nederland en is decoratrice. Haar prachtige sprookjeshuis zal er dus in elk geval uitstekend gedecoreerd bijliggen wanneer ze de deuren straks opent voor haar gasten. Fransje leeft zich graag uit als kunstenares en houdt van creëren. Ze vindt het een fijn idee om iets te maken dat er ’s ochtends nog niet was. Ook op kookgebied is Fransje van het creatieve type, want ze gebruikt geen recepten. De sfeer is voor Fransje het allerbelangrijkste en overdaad kan volgens de excentrieke Nederlandse nooit kwaad. Benieuwd wat dat betekent voor haar ‘hamburgers sans frontières’ die ze als hoofdgerecht serveert vanavond. Fransje zorgt in elk geval voor een fijne verwelkoming van haar gasten in de vorm van een live bandje.