Komen Eters pakken uit met blauwe eieren en peperdure glazen uit Hong Kong

Komen Eters pakken uit met blauwe eieren en peperdure glazen uit Hong Kong

23/10 - 26/10

De 53-jarige Kris uit Merelbeke geeft het startschot voor een nieuwe Komen Eten-week. Naast zaakvoerder is Kris een fervent Komen Eten-fan die met de grootste precisie zijn gasten in de watten wil leggen. De 25-jarige Sepp uit Hasselt is een echt feestbeest at night, maar heeft sinds kort ook overdag zijn plan leren trekken in de keuken. Dit wil hij bewijzen met een bijzonder, exclusief etentje (inclusief glazen van 1.000 euro het stuk). Lauri (29) is chirurge in wording en gaat haar gasten - samen met haar knorrende viervoeter - verwennen in haar Molenbeekse loft. De week wordt in stijl afgesloten door Hanna (55) uit Poppel, een excentrieke gastvrouw die naast enkele bijzondere hobby's een passie heeft voor interieur. En blauwe eieren.

Komen Eten - telkens van maandag t.e.m. donderdag om 19u50 op VIER.

 

Kris uit Merelbeke
Maandag 23 oktober

Kris (53) is een drukbezette zaakvoerder die verslaafd is aan Komen Eten: hij kijkt altijd. Als trotse eigenaar van een woning waarin hij zelf heel veel realiseerde - tot z’n salontafeltje toe - houdt Kris van strakke lijnen. Een kader die schuin hangt, daar kan hij niet tegen. En ook in het koken is die strakheid belangrijk: geen scheve frieten voor Kris. Zijn menu presenteert hij op een wereldbol, want zijn gerechten komen uit verschillende landen. Tijdens het koken blijkt algauw dat Kris een enorm pietje precies is… Hopelijk appreciëren zijn gasten al deze moeite.


Sepp uit Hasselt
Dinsdag 24 oktober

De 25-jarige Sepp uit Hasselt is een echte nachtraaf, ingeschreven door zijn vrienden uit het nachtleven. Sepp woont sinds een jaar alleen in Hasselt en leert sinds kort zijn plan trekken in de keuken. De jongeling wil graag uitpakken en zijn gasten imponeren, dus start hij zijn Komen Eten-dag in een exclusieve wijnzaak. Half werk is immers niet aan Sepp besteed. Van een vriend krijgt hij een speciale koffer uit Hong Kong… gevuld met exclusieve glazen van maar liefst 1.000 euro per stuk. Hopelijk geen scherven dus vanavond. Sepp is bezeten van Tomorrowland en het pronkstuk van zijn appartement is een klein souvenirtje van het festival: een lege fles die daar verkocht wordt voor 25.000 euro. Zelf zegt Sepp een zeer basic kok te zijn, maar toch komt hij verrassend uit de hoek.


Lauri uit Molenbeek
Woensdag 25 oktober

Lauri (29) is chirurge in opleiding en ontvangt haar gasten in haar prachtige loft in Molenbeek. Ze deelt haar loft niet enkel met haar vriend, maar ook met een schattige hond: Moujik, Russisch voor klein boerke. Een lieve, kleine hond… die graag luid knort. Haar menu presenteert Lauri op een doktersbriefje. Ze wil haar gasten lekker verwennen en gaat dan ook tot het uiterste. Als aperitief gaat ze voor een speciaal drankje: de rosé champagne die momenteel in het Palais de l'Elysée wordt geschonken. De wijn komt dan weer recht uit Saint-Tropez. 


Hanna uit Poppel
Donderdag 26 oktober

Origineel komt ze uit Polen, maar Hanna (55) woont al een tijdje in België. Ze is een excentrieke gastvrouw met enkele bijzondere hobby’s: vlinders vangen (en vervolgens opzetten) en Birmaanse marjonetten verzamelen. Daarnaast is interieur haar grote passie. Hanna wou eigenlijk binnenhuisarchitecte worden en presenteert haar menu in een interieurmagazine.  Hanna houdt niet van doorsnee en stelt graag haar eigen recepten zelf samen. De eieren uit haar voorgerecht ziet ze graag blauw... en daar heeft ze zo haar eigen manier voor: marineren in rode kool. Bovendien wordt elke gang geserveerd aan een andere tafel op een ander plekje in huis - voorzien van bijzondere decoratie-items, geheel in eigenzinnige Hanna-style. Eén ding is zeker: haar gasten kunnen hun ogen rijkelijk de kost geven, want zo’n bijzonder huis hebben ze nog nooit gezien.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde