Komen Eten pakt uit met week van de streekproducten

Komen Eten pakt uit met week van de streekproducten

20/3 - 23/3

Vanaf maandag 20 maart duikt Komen Eten een week lang onder in Vlaanderens lekkerste streekproducten. In Oostduinkerke pronkt garnaalvisser Stefaan met de beste garnalen ter wereld én met zijn trekpaarden. Marktkramer Carl haalt zijn Gentse neuzekes boven en de rol van witloofambassadeur wordt vervuld door Karin uit Merchtem. Wijnbouwwetenschapper Joyce sluit de week stijlvol af in een kasteel op haar wijndomein in Genoelselderen. 

Telkens van maandag t.e.m. donderdag om 19u50 op VIER.

 

Stefaan uit Oostduinkerke

Maandag 20 maart

Stefaan uit Oostduinkerke is een echte garnaalvisser die met zijn trekpaard de zee in gaat. Oostduinkerke is volgens hem de enige plaats ter wereld waar ze nog op deze authentieke manier vissen. Stefaan doet mee aan Komen Eten om Oostduinkerke en de ‘beste garnalen ter wereld’ op de kaart te zetten. Zijn menu staat dan ook volledig in het teken van de Noordzee. Normaal kookt de vrouw van Stefaan, maar voor Komen Eten maakt hij graag een uitzondering. Wanneer zijn gasten aankomen maakt Stefaan meteen indruk met zijn trekpaarden die bij hem in de tuin staan. Als voorgerecht serveert Stefaan huisbereide garnaalkroketten. Ook voor het hoofdgerecht staan er garnalen op het menu: Tomates Crevettes. Die zal hij serveren met verse frietjes van aardappelen uit zijn tuin.

Carl uit Gent

Dinsdag 21 maart

Carl uit Gent is marktkramer en verkoopt Gentse Cuberdons of ‘Neuzen’. Zijn huis lijkt wel op Neuzenland, zo zegt hij zelf. Maar naast neuzen bezit Carl ook een grote collectie hoeden, want zonder hoed kan hij niet werken. Ondanks het feit dat Carl eigenlijk een West-Vlaming is en 15 jaar geleden pas naar Gent is verhuisd, is hij heel fier op zijn stad. Hij ontvangt zijn gasten voor het aperitief dan ook in Het Gravensteen. Daar serveert hij hen een gin met een neuzeke in. Voor het echte werk verhuizen ze naar Carls huis, waar Carl alvast indruk maakt met zijn voor- en hoofdgerecht.

Karin uit Merchtem

Woensdag 22 maart

Bij Karin belanden we in het landelijke Merchtem. Samen met haar man, zoon en dochter baat ze een witloofbedrijf uit. Haar menu is versierd met een foto van haar gezin en bevat enkele leuke wist-je-datjes, zoals: Wist je dat je van witloof een strak kontje krijgt? Karin is een warme, huiselijke moederkloek. En dat merk je ook aan haar gerechten die simpel zijn, maar met veel liefde gemaakt worden. Haar gasten ontvangt ze voor het aperitief op de plek waar het witloof groeit.

Joyce uit Genoelselderen

Donderdag 23 maart

Joyce woont in een kasteel op een prachtig wijndomein in Genoelselderen waar ze de oenologie bestudeert. Als wijnbouwwetenschapper proeft en test ze dagelijks wijn. De bijgebouwen en kelder van het domein worden gebruikt voor de productie van de wijn en om wijnliefhebbers te ontvangen. Wanneer haar gasten aankomen, staat er een koets klaar waarin ze vergezeld van een aperitief een rondleiding krijgen op het domein. In elk gerecht verwerkt Joyce een van haar eigen wijnen en haar gasten dineren aan een tafel in haar wijnkelder.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde