Komen Eten pakt uit met bekendste Buffalo en bijna-bekende modeontwerper

Komen Eten pakt uit met bekendste Buffalo en bijna-bekende modeontwerper

In een nieuwe week van Komen Eten opent Carmen uit Bree de debatten. Zij heeft Filipijnse roots en houdt van karaoke, de nationale hobby van Filipino's. Kristof uit Elsene is voorlopig nog onbekend, maar dat is eigenlijk een wonder. Want Kristof is mode-ontwerper en bedacht bijvoorbeeld al onderbroeken waarop een afbeelding van Dana Winner prijkt. Dagmar uit Oostrozebeke is een grote fan van Club Brugge en toevallig is de afsluiter van de week de mascotte van grote concurrent AA Gent. Benjamin uit Lochristi vuurt als indiaan de Buffalo's elke thuiswedstrijd aan en is dus mee verantwoordelijk voor de titel van vorig seizoen.

Carmen uit Bree

De 53-jarige Carmen heeft Filipijnse roots en woont nu in het al even exotische Bree. Ze heeft een massagesalon waar iedereen welkom is, behalve mensen met bepaalde seksuele verlangens. Carmen is al jaren grote fan van Komen Eten en is benieuwd naar de commentaar op haar prestaties. Speciaal voor de gelegenheid trekt Carmen haar traditionele Filipijnse kleren aan en uiteraard schaft de pot enkel Filipijns eten. Van een tinolang manok als een voorgerecht, via een kalderetang baka als hoofdgerecht tot een knalgroen dessert. De nationale hobby van Filipino’s is karaoke, dus ook Carmen is een grote fan. En dat komt goed uit, want ze zingt heel graag, maar vindt het erg moeilijk om teksten te onthouden. De optimistische Carmen ziet het leven door een roze bril en vindt lachen heel belangrijk.  Bovendien gebruik je heel weinig spieren terwijl je lacht en krijg je volgens Carmen dus ook weinig rimpels. Benieuwd of een typisch Filipijns diner en aangepaste sfeer voor een happy ending zorgen voor masseuse Carmen.

 

Kristof uit Elsene

Eindelijk maakt Vlaanderen vandaag kennis met Kristof (39) uit Elsene. Hij is onontgonnen talent en zelfs geniaal, maar veel te weinig mensen hebben dat door. En daar wil Kristof tijdens dit Komen Eten-avontuur komaf mee maken. Hij is modeontwerper en denkt graag buiten de lijntjes terwijl hij kleren maakt. Onderbroeken met daarop een afbeelding van Dana Winner bijvoorbeeld. Want ‘Kristof is a winner, a Dana Winner’. Zo creatief als Kristof is op couturevlak, zo gemakkelijk maakt hij zich er meestal vanaf in de keuken. Voor zichzelf koopt hij bijna uitsluitend kant-en-klaarmaaltijden. Vandaag gaat hij voor een communicantenmenu, want communiefeesten waren de beste feesten die Kristof ooit heeft meegemaakt. Hij woont samen met zijn vriend in een penthouse, maar Kristof heeft zelf niets in de pap te brokken qua inrichting.
De borden, glazen en pannen koopt hij allemaal nog nieuw in de winkel, want dan hoeft hij die van hem niet nog in de afwasmachine te steken.

 

Dagmar uit Oostrozebeke

De 44-jarige Dagmar werkt als verkoopster in een slagerij, maar heeft een opleiding als kapster genoten.  Daar maakt ze nog geregeld gebruik van bij haar mama, want dat zorgt voor een gezellig moeder-dochtermomentje. Dagmar houdt van de kleur roze en dat is merkbaar aan haar interieur. Maar haar echte lievelingskleuren zijn blauw en zwart, de kleuren van Club Brugge. Samen met haar man en zoontje gaat ze naar elke thuiswedstrijd kijken en haar menu van vanavond presenteert ze op de mascotte – een beertje – van Club Brugge. Dat Dagmar vanavond met Benjamin de mascotte van AA Gent aan tafel krijgt, zou dus wel eens voor vuurwerk kunnen zorgen. Op haar kookschort prijkt de slogan ‘no sweat no glory’, een leuze die ze bij Club hoog in het vaandel schijnen te dragen. Dagmar zou het ondertussen dus stilaan gewoon moeten zijn om met teleurstelling om te gaan, dus wellicht zou het geen ramp zijn mocht ze Komen Eten niet winnend afsluiten.

 

Benjamin uit Lochristi

Benjamin is 40 jaar oud en de bekendste Buffalo ter wereld. Hij is de man die als indiaan de supporters opzweept voor en tijdens de wedstrijden van AA Gent. Dat de Buffalo’s kampioen werden, is dus voor een deel te danken aan Benjamin. Bij het grote publiek is hij bekend van zijn deelname aan het VT4-programma De Pedaalridders. Benjamin werkte 20 jaar lang mee in de bakkerij van zijn ouders en zijn menukaart is dan ook een gebakje. Als hoofgerecht gaat Benjamin voor homemade burgers, al zorgt het ‘made’ gedeelte voor verwarring bij een van de gasten. Het recept voor het ijs van zijn dessert, kreeg Benjamin het geheime recept van zijn vader. Er rust dus veel druk op zijn schouders. Dat het bij Benjamin vanavond over voetbal zal gaan, staat als een paal boven water, want hij krijgt een rasechte Club-Brugge supportster over de vloer. De gasten ontvangt hij in zijn bekende indianenpak en de tafeldekking is helemaal blauw-wit geïnspireerd.

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde