Komen Eten op de camping

Komen Eten op de camping

Deze week trekt Komen Eten naar Breebos, De Schuur, Provinciaal domein Puyenbroeck en Marva 3. Dat zijn de namen van de campings waar de vier Komen Eters hun gasten ontvangen van maandag 9 november tot donderdag 12 november.

Roger uit Rijkevorsel – Camping Breebos - Maandag 9 november

Roger (67) is geen onbekende op de Kempense camping Breebos. Hij maakt elke dag een wandelingetje om zijn campinggenoten te begroeten. Voor Roger is plezier maken en veel lachen de essentie van het leven. Zijn gasten ontvangt hij in een heel ruime caravan waar Roger alles heeft wat hij nodig zou kunnen hebben om zijn oude dag door te brengen. Hij is een binnenschipper op rust en vindt dat het na een leven hard werken op een schip, hoog tijd is om te genieten van de rust. Het is niet toevallig dat Roger zijn menukaart presenteert in de vorm van een gevouwen bootje. Op dat menu prijkt als hoofdgerecht een stevige côte à l'os, want Roger kijkt niet op een calorietje meer of minder. Ook niet tijdens het koken, want hij kookt vanavond letterlijk tussen pot en pint. Honger zullen Rogers gasten niet lijden vandaag en van overdreven stijf gedoe zullen ze ook geen last hebben. Voor Roger primeert het eten en de gezelligheid, en aan etiquette doet hij niet mee. Zijn gasten zitten immers op een camping en niet op restaurant.

Yves uit Noorderwijk – Caming De Schuur - Dinsdag 10 november

De 47-jarige Yves wíl niet enkel winnen, maar is ervan overtuigd dat hij gewoonweg gáát winnen. Hij is sommelier en dat zou wel eens een extra troef kunnen zijn vanavond. Yves vindt dat hij de leukste job ter wereld heeft, want hij wordt betaald om de hele dag door te drinken. Een koelkast kan niet gevuld genoeg zijn volgens Yves, dus heeft hij er voor de zekerheid drie. Kwestie van niet te snel zonder voorraad te vallen. Ook het showelement verdient de nodige aandacht bij Yves en hij sabreert de flessen die hij zijn gasten aanbiedt. In de keuken is Yves een echte stresskip. Alles moet tot in de perfectie uitgevoerd worden en dat bezorgt hem hartkloppingen. Het mag niet verbazen dat Yves al vijf hartaanvallen achter de rug heeft en dat hij momenteel rondloopt met een pacemaker. Voor Yves wordt het dus vooral zaak om het einde van de Komen Eten-week te halen. Terwijl hij de sabayon klopt voor zijn dessert, worden de genodigde getrakteerd op een optreden van een salsagroep. Yves’ gasten wagen zich even later zelf aan een pasje of twee op het ritme van de sabayon-klopper.

Yfe uit Wachtebeke - Domein Puyenbroeck - Woensdag 11 november

Yfe is 19 lentes jong en de youngster van deze week. Ze is opgegroeid op de camping en beschouwt domein Puyenbroeck als haar tweede thuis. Ze woont er met haar oma waarmee ze een geweldige band heeft. Yfe studeerde horeca op school, dus een potje koken zou voor haar geen probleem mogen zijn. Ze stelt haar menu voor op een kikker, wat toevallig ook het logo is van de camping. Op dat menu prijkt een papillotje van zalm met een duo van puree als hoofdgerecht en een tompoes als dessert. Yfe weet dat ze te doen heeft met een kritische gast in de vorm van Yves, maar dat zorgt enkel voor extra motivatie. Ze vindt het belangrijk om een minimum aan etiquette toe te passen, maar heeft het moeilijk om haar gasten op tijd te voorzien van eten en drinken. Wanneer dan ook nog eens de kurk afbreekt van de wijnfles die ze wil openen, lijkt het kalf verdronken. Tenzij de verrassing die Yfe haar gasten aanbiedt alles goed maakt natuurlijk. Ze worden allemaal opgepikt met een golfkarretje en krijgen een snelcursus golf.

Yvonne uit Wilskerke - Caming Marva 3 - Donderdag 12 november

Yvonne is 67 jaar oud en een fiere oma. Zodra de zon een beetje schijnt, trekt ze met haar kleinkinderen naar haar strandcabine om te genieten van de Belgische kust. In het dagelijkse leven verwent ze haar kinderen en kleinkinderen, maar vandaag wil ze hetzelfde doen met haar Komen Eten-gasten. Yvonne is helemaal wild van uiltjes en de diertjes staan verspreid over haar hele huis. Als ze in een volgend leven terugkomt naar hier, dan wil Yvonne dat het liefst als uil doen. Het thema vanavond is groen en Yvonne presenteert haar menu op een appel. Ook in haar tafeldekking zijn appeltjes en de groene kleur terug te vinden. Ze voorziet appels in het bloemstuk, ze wil haar gasten appeltjes meegeven als attentie en er zit natuurlijk appel in het eten dat ze klaarmaakt. Ze glaceert appel die ze serveert bij haar hoofdgerecht, limo stoofvlees met bokbier en aardappelen. 

Contacteer ons
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde