Komen Eten gaat op culinaire wereldreis

Komen Eten gaat op culinaire wereldreis

27/11 t.e.m. 30/11

In de week van 27 november duiken vier hobbykoks de wereldkeuken in. Studente Stefanie (23) geeft het startschot in Antwerpen en heeft een internationaal menu voorbereid dat zowel Spaans als Belgisch en Frans kleurt. De 44-jarige buschauffeur Kristof trekt in Waarschoot dan weer de Mexicaanse kaart. Inclusief sombrero. De Brusselse Julia (28) is personal coach en wil aantonen dat ook de gezonde keuken superlekker en gevarieerd kan zijn. En dit met een Thaïs en Afrikaans geïnspireerd menu. Michel (32) sluit de Komen Eten-week af in Zoersel. Omwille van zijn Spaanse roots, gaat hij voor een volledig Spaans menu: denk aan Serranoham, manchego en inktvis. Bienvenido!

Telkens van maandag t.e.m. donderdag om 19u50 op VIER.


Stefanie uit Antwerpen
​Maandag 27 november

De 23-jarige Stefanie woont samen met haar vriend in een klein appartementje in het centrum van Antwerpen. Hij komt uit Zuid-Frankrijk en dat bevalt Stefanie wel. Franse mannen zijn volgens haar immers passioneler. Naast haar vriend, heeft Stefanie ook bijzondere huisdieren in huis: twee ratjes. Op een wereldkaart presenteert ze een internationaal menu. Het voorgerecht is Spaans, het hoofdgerecht Belgisch en het dessertje Frans. Stefanie proeft niet graag op voorhand, aangezien ze niet alleen haar gasten maar ook zichzelf graag verrast wanneer ze de gerechten serveert. Daarom trekt ze naar buurman Julio.

 

Kristof uit Waarschoot
​Dinsdag 28 november

Kristof (44) is buschauffeur bij De Lijn, en die job doet hij vol passie. Naast het werk houdt hij van gezelligheid, eten en drinken. Ideaal voor Komen Eten dus! Kristof woont alleen en heeft zijn huis naar eigen wensen ingericht. Zijn gasten ontvangt hij dan ook in zijn 'man cave': een verlengstuk van hemzelf waar uiteraard een pooltafel niet kan ontbreken. In de woonkamer is zijn passie voor films en series dan weer duidelijk merkbaar. Maar ook in Fifty Shades of Grey heeft Kristof een bijzonder grote interesse... Lichte SM, daar houdt hij wel van. Zijn menu presenteert Kristof op een sombrero. Hij werkte een aantal jaar in een Mexicaans restaurant en ontdekte daar zijn liefde voor de Mexicaanse keuken.

 

Julia uit Brussel
​Woensdag 29 november 

Voor de 28-jarige Julia is fitness a way of living. Ze werkt zich elke dag in het zweet als personal coach. Ze is geboren in Soedan, maar kwam later terecht in Brugge, ging daarna studeren in Gent en woont nu in Brussel. Julia houdt van de grootstad: de grote wereld in. Via Komen Eten wil ze aantonen dat ook de gezonde keuken superlekker en gevarieerd kan zijn. Haar menu is Thaïs en Afrikaans geïnspireerd, en Julia experimenteert dan ook graag met verschillende kruiden en smaken. Na een spicy menu, is het tijd voor wat beweging. Julia voorziet een danser die de heupen van haar gasten wat komt losschudden.

 

Michel uit Zoersel
​Donderdag 30 november

Michel (32) heeft Spaanse roots en is helemaal verzot op Real Madrid. Voor zijn favoriete ploeg doet hij alles. Michel gaat vanavond dan ook voor een volledig Spaans menu: denk aan Serranoham, manchego en inktvis. Michel volgde een bakkersopleiding, maar het bakkersleven bleek moeilijk te combineren met zijn privéleven. Samen met zijn vrouw, kinderen en hond woont Michel in een prachtig, modern huis in Zoersel. Zijn twee zoontjes zijn het grote licht in zijn leven. Niemand minder dan Snelle Eddy ontvangt de gasten en zet de laatste avond van deze Komen Eten-week in gang. Bienvenido!

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over VIER

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders VIER, VIJF, ZES en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

VIER
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde